50 Plus, Gezondheid, Lifestyle

Een traplift kopen heeft veel voordelen

20 aug , 2019  

Op hun oude dag willen de meeste mensen, als het even kan, lekker thuis blijven wonen. In plaats van te moeten verhuizen naar een seniorenflat of bejaardenwoning. Je hoeft dan immers je vertrouwde buurt niet te verlaten en houdt dezelfde buren en bekenden. En je voelt je op je gemak in een omgeving waar je al jarenlang vertoeft. Heb je ook dit ideaal maar raak je slecht te ter been? Vrees je dat je op korte termijn wellicht toch richting een bejaardentehuis moet? Dan kan een traplift kopen soelaas bieden. Trapliften hebben namelijk de nodige voordelen, waarvan de belangrijkste is dat je gewoon thuis kunt blijven wonen. Maar dat is niet het enige. Welke pluspunten heeft een traplift nog meer?

De bestaande woning optimaal blijven benutten
De meeste woningen hebben twee of meer verdiepingen, waarbij de slaapkamers en douche doorgaans op de tweede verdieping zijn gesitueerd. Als je ouder wordt en het lopen complexer, dan kan het traplopen dusdanig ingewikkeld en moeizaam worden dat de bovenverdieping niet meer bereikt kan worden. Een optie is dan de slaapkamer naar beneden te verhuizen. Maar trapliften bieden een nog betere optie. Wie een traplift installeert, kan de bovenverdieping(en) gewoon blijven gebruiken. En dat scheelt heel veel werk en ellende. Je hoeft de huisraad niet intern te verplaatsen, maar ook een verhuizing naar een seniorenwoning is niet nodig.

Veiliger dan traplopen
Een ander voordeel van een traplift is dat dit vervoer, ook als je nog wel enigszins mobiel bent, veiliger is dan traplopen. Je zit veilig vast in de traplift en bij het uitstappen draait de stoel dusdanig dat je niet van de trap af kunt vallen. Ideaal dus voor actieve 50-plussers die nog midden in het leven staan.

Zowel huren als kopen is een optie
Het ideale van een traplift is dat je deze zowel kunt huren als kopen. Het is maar net wat jouw wensen en doelen zijn. Zit je midden in een revalidatie die minder dan twee jaar duurt? Dan adviseren we om een traplift te huren. Wie verwacht langer dan twee jaar een thuislift nodig te hebben, kan beter overgaan tot aankoop, want dat is op termijn voordeliger. Verder is er nog de optie om een gebruikt, tweedehands exemplaar lift te kopen. Of je kunt gaan voor een duurdere, maar volledig nieuwe traplift.

In alle situaties is er vervoer
En traplift is zodanig geïnstalleerd, dat deze onafhankelijk van het lichtnet opereert. Mocht dus de hoofdstroom om welke reden dan ook uitvallen, dan kun je altijd van de traplift blijven gebruikmaken.

,1 Response

  1. […] bericht Een traplift kopen heeft veel voordelen verscheen eerst op […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.