Lifestyle

Fancy fair? Zo organiseer je het en houd je er ook echt geld aan over!

14 apr , 2020  

Een fancy fair wordt vaak georganiseerd door een school of vereniging om niet alleen samen een gezellig feest te hebben, maar ook om wat extra geld in te zamelen. Vaak is er zelfs al een concreet doel voor, zoals een (school)reisje, niet spelattributen of iets anders waar wat extra geld voor nodig is om het te realiseren. Hoe zorg je ervoor dat zo’n fancy fair een succes wordt voor zowel de organisator als de bezoekers, terwijl je er ook nog eens zo veel mogelijk geld aan overhoudt?

Wees duidelijk
Zoals gezegd heeft een fancy fair vaak een concreet doel. Er is geld nodig om een bijzonder uitstapje te maken. Er moet een nieuw speeltoestel worden gekocht, of er is geld nodig om nieuwe sportkleding aan te schaffen. Het is absoluut aan te raden om dit doel heel duidelijk te communiceren. Als mensen weten waar ze, indirect, aan meebetalen, maak je het ook voor hen heel concreet. Geld geven zonder te weten wat ermee gaat gebeuren, vinden veel mensen niet fijn. Wat geld neertellen voor iets waar zij later het resultaat van zullen gaan zien, zal op veel meer sympathie én opbrengst kunnen rekenen.

Kies voor dingen die geld opleveren
Natuurlijk is een fancy fair ook gewoon een leuk en gezellig feestje. Zorg dus dat er hapjes en drankjes zijn, en gebruik consumptiebonnen als betaalmiddel. Niet alleen maak je het op deze manier gemakkelijker voor de mensen achter de kraampjes, je zorgt ook nog eens voor extra opbrengsten: mensen geven als zij eerst bonnen moeten kopen vaak meer uit dan wanneer ze per consumptie afrekenen.

Zorg voor een gezellige sfeer, bijvoorbeeld door versiering en muziek, maar zorg er wel voor dat dit zo min mogelijk geld kost. Je wilt tenslotte vooral geld ophalen! Om mensen iets te doen te laten hebben, is het inhuren van activiteiten of het zelf voorbereiden ervan noodzakelijk. Bereken goed hoeveel dit kost, zodat je ervoor kan zorgen dat de opbrengt hoger blijft dan de kosten zijn.

Organiseer bijvoorbeeld een loterij of bingo met een mooie prijs, die je bij voorkeur laat sponsoren door bijvoorbeeld een lokale ondernemer, in ruil voor wat reclame. Je koopt lootjes in, deze kosten niet veel geld, en verkoopt deze voor een mooi bedrag aan alle deelnemers. Of huur een springkussen en andere dingen die kinderen kunnen doen, en verkoop bijvoorbeeld een strippenkaart om al deze activiteiten te kunnen doen. Ook hier let je er natuurlijk weer op dat de kosten tenminste gedekt worden, of liever nog, dat er aardig aan wordt verdiend.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.