Ondernemen

Titel: 5 tips om de mooiste/beste/vetste/coolste folders te drukken

3 aug , 2020  

Folders zijn ontzettend handig om de belangrijkste informatie over jouw merk te bundelen en deze vervolgens gemakkelijk te verspreiden. Maar het ontwerpen van zo’n folder is nog niet zo gemakkelijk als het misschien lijkt. Om je een stuk op weg te helpen beschrijven we in dit artikel 5 tips om de mooiste folders te laten drukken. Zo kies je eenvoudig de juiste papiersoort, de bedrukking en andere afwerkingen, zodat je precies de juiste folder ontvangt!

1: Kies de juiste papiersoort
Het kiezen van de juiste papiersoort is heel belangrijk.  Denk hierbij vooral aan het doel van de folder. Gaat deze nat worden op een tafel, of blijft deze droog in een kantoorruimte? Afhankelijk van het doel zijn er verschillende papiersoorten die geschikt zijn. Zo is Synaps geschikt voor zeer vochtige omgevingen, maar kan BioTop hier totaal niet tegen. De papiersoort kiezen is dus stap 1 tijdens het ontwerpen van een folder.

2: Bepaal het formaat
Zodra je de juiste papiersoort voor de folder hebt gekozen, is de volgende stap om te kijken naar het gewenste formaat. Goed om te weten is dat een folder altijd een gevouwen papier is, zonder nietjes, ringbanden of andere bindingen. Vaak wordt er gekozen voor een A4 formaat, die teruggevouwen wordt naar een A5-formaat. Zo ontstaat er een folder met 4 pagina’s, waar je veel informatie op kwijt kunt.

3: Zorg voor een goed design
Dit is de klapper van elke goede folder: een pakkend design. Naast dat dit ook één van de moeilijkste onderdelen is van een folder, kan dit een folder namelijk maken of breken. Kies dus bewust voor een design, en vraag zoveel mogelijk mensen om hun mening over het ontwerp. Zelf geen InDesign pro? Zoek dan een goede vormgever die precies weet waar hij/zij het over heeft.

4: Houd je doelgroep in het oog
Je zal niet de eerste zijn die een supervet design neerzet, en er daarna pas achter komt dat het design totaal niet bij de doelgroep past, of de doelgroep helemaal niet aanspreekt. Zonde van de tijd, moeite en geld. Houd tijdens het ontwerpen van een folder dus goed in de gaten welke kant het design opgaat, en of dit de doelgroep ook zal aanspreken.

5: Maak gebruik van afbeeldingen
Mensen zijn van nature beelddenkers, waardoor het gebruik van afbeeldingen als ondersteuning van tekst zeer positief kan werken. Zorg er wel voor dat je visuals van hoge kwaliteit zijn, anders krijg je van die ellendige pixels. Gebruik het liefst afbeeldingen van 300 PPI (pixels per inch) of meer.

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.