Lifestyle, Outdoor

Ga je ijsvissen? Houd je warm met een petroleumkachel!

21 dec , 2018  

Het jaar 2018 zal de boeken ingaan als een jaar van weerextremen en weerrecords. Zo is dit het zonnigste jaar ooit gemeten (BRON: RTV Utrecht), werd op 31 juli een absoluut warmterecord verpulverd (37,7 graden) en ging Nederland gebukt onder extreme droogte.

En hoewel de astronomische winter momenteel zijn intrede maakt, wilt de echte winter in Nederland nog niet doorzetten. Voor de visliefhebbers zorgen de zachte temperaturen momenteel voor ideale weersomstandigheden om te vissen. Zo kun je in de winter bijvoorbeeld prima vissen op voorn.

De meeste vissoorten zijn door de lagere watertemperaturen minder actief, dus je moet er wel voor zorgen dat je weet waar je ze kunt vangen. Goede locaties zijn onder andere stekken met beschutting en jachthavens. Controleer van tevoren goed waar dit is toegestaan (BRON: Sportvisserij Nederland).

Ben je toe aan iets bijzonders? Ga dan ijsvissen! Bij ijsvissen denk je al snel aan landen als Zweden, Noorwegen of Canada. In deze landen zijn de omstandigheden ideaal om op een bevroren meer een gat te boren en te gaan ijsvissen. Na een aantal eerdere succesvolle edities, zal er ook in 2019 weer een NK IJsvissen worden georganiseerd. Het NK IJsvissen vindt van 21 t/m 25 februari 2019 plaats in Dalsland, Zweden. Daarnaast vinden er in de gehele maand februari tijdens Runn Winter Week in dezelfde omgeving meerdere schaatstochten plaats.

Zorg wel dat je de juiste kleding meeneemt als je naar Zweden gaat, want in januari tot en met maart variëren de maximumtemperaturen gemiddeld tussen de -2 en -8 graden. Ondanks warme en comfortabele kleding kun je het tijdens het ijsvissen namelijk flink koud krijgen. Je zit namelijk vaak langere tijd stil op dezelfde plek. Dan zorgt een draagbare petroleumkachel van nauticgear.nl voor de extra warmte die je lichaam nodig heeft. Het is makkelijk om mee te nemen in je uitrusting en kan maar liefst 17 uur branden. Zo start je in ieder geval goed voorbereid aan je legendarische ijsvis avontuur.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.