50 Plus, Lifestyle

Het aantal gebruikers van de e-sigaret groeit nog steeds

29 aug , 2019  

Wil je stoppen met roken, maar vindt je het moeilijk? Dan kun je overstappen naar de elektrische sigaret. Door een elektrische sigaret te gebruiken hebben anderen geen last van de sigarettenrook. Ook bevat zo’n sigaret namelijk geen tabak. Het voordeel van een e-sigaret is dat je zelf de nicotine niveau kunt bepalen. Daar komt nog bij dat er plekken zijn waar roken verboden is, het kan andere mensen namelijk hinderen. Denk maar aan de schadelijke stoffen die door anderen worden opgenomen. De elektrische sigaret zorgt namelijk dat er geen lucht naar buiten komt die andere schade toebrengt. Dat is natuurlijk prettig voor je omgeving.

Gebruikers e-sigaret groeit
De elektronische sigaret verovert langzaam maar zeker een vaste plek in de gemiddelde tabakswinkel. Veel mensen kiezen eerder hiervoor dan voor een tabakssigaret. Het voordeel is dat het zelf met aroma’s komt en je dus niet de nare smaak van tabak overhoudt in je mond. Bij elektrisch roken heb je als voordeel dat je rookt, zonder dat je de schadelijke gevolgen er van onder vindt. Bij het elektrisch roken komt er waterdamp vrij die je inademt. Als beginnende e-roker is het best wel even wennen. Vooral als je een tijdje niet hebt gerookt. Roken is tegenwoordig vrijwel overal in het openbaar verboden. Maar met de e-sigaret heb je hier geen last van. Hiermee kun je normaal in de openbare omgeving dampen. Mensen gaan hier minder last van ondervinden.

Er is een daling van rokers geconstateerd, maar er komen meer gebruikers van e-sigaretten erbij. Veel gebruikers willen dit gebruiken als een stopmiddel om te stoppen met roken. Het werkt voor hun ook beter dan een nicotine pleister of een kauwgum. Verder zijn e-sigaretten te verkrijgen in vele soorten modellen, vormen en kleuren. Elke fabrikant maakt het anders, waardoor je een verschil hebt met de luchtstroomsnelheid, de drukval en de productie van de damp. Het gebruik stijgt omdat het minder schadelijke stoffen bevat, je kunt de nicotine gehalte zelf regelen, ze zijn goedkoper en anderen hebben geen last van de tabaksgeur die vrijkomt.  De e-sigaret wordt door velen gezien als een gezonder alternatief op traditionele sigaretten.

Bron foto: Nu.nl

, , ,2 Responses

  1. […] velen gezien als een gezonder alternatief op traditionele sigaretten. Bron foto: Nu.nl Het bericht Het aantal gebruikers van de e-sigaret groeit nog steeds verscheen eerst op Beleef.nl. CategorieLifestyleTagslifestyle Wat hebben we in IJsland te […]

  2. Roken.nl schreef:

    De e-sigaret is volgens onafhankelijke onderzoekers maar liefst 95% minder schadelijk dan regulier tabak. De gezondheidswinst is daardoor enorm en zal de elektrische sigaret juist aanbevolen moeten worden al dan niet door de overheid en RIVM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.