Lifestyle

Hierom is schrijven beter dan typen

7 mrt , 2020  

Dankzij de computer wordt steeds meer digitaal opgeschreven en uitgewisseld, en schrijven we dingen een stuk minder snel met de hand op. Toch mag niet worden vergeten hoe belangrijk en handig het soms is dingen met de hand op te schrijven. Niet alleen in het privéleven voor een boodschappenlijstje, maar ook in het zakenleven. Een notitieblok is zeker geen overbodige luxe op het werk, lees hier maar waarom.

Gebruik je hersenen
Als je op je werk graag snel notities uit wilt werken lijkt je laptop je beste vriend. Met de hand zul je het nooit zo snel op kunnen schrijven. Toch is het werken op een laptop of op een computer niet altijd de beste optie. Onderzoek toont aan dat je dingen die je met de hand opschrijft beter onthoudt dat wanneer je dezelfde tekst op je computer typt. Bij het schrijven van letters zijn andere hersengebieden actief dan wanneer je iets met een toetsenbord typt. Dat zorgt ervoor dat je met schrijven bewuster bezig bent, en het proces actiever wordt gevolgd in je hersenen. Bovendien zorgt niet alleen het schrijven zelf voor actievere hersenen. Als je met de hand bijvoorbeeld notities opschrijft in je notitieblok, zorgt dat er automatisch voor dat je niet zo snel naar andere media zult grijpen. Met andere woorden, de kans is kleiner dat je naar je telefoon grijpt en daardoor afgeleid wordt.

Persoonlijke notities
Als je veel gebruik maakt van handgeschreven notities kun je een mooi notitieblok kopen. Wat nog leuker is dan een normaal notitieblok uit de winkel, is een persoonlijk notitieblok. Online kun je zo’n notitieblok heel eenvoudig bestellen. Je kunt het notitieblok bedrukken met jouw persoonlijke boodschap. Zo’n notitieblok is niet alleen leuk om zelf te gebruiken, het is ook een perfect relatiegeschenk voor klanten of zakenrelaties. Een mooi notitieblok zul je met plezier gebruiken, en je kunt profiteren van de voordelen van het met de hand schrijven!

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.