Lifestyle

Ontevreden met je huidige internetprovider? Stap dan eens over!

15 okt , 2021  

Altijd maar weer dat internet! Weer een storing, weer een veel lagere snelheid dan waar je voor betaalt. Om een punthoofd van te krijgen! Herken je jezelf hierin? Heb jij ook iedere keer ‘gedoe’ met je internetprovider? Overweeg dan eens om over te stappen. Het zou toch heerlijk zijn als daarmee al het gedoe tot het verleden behoort?

Wat gaat er precies mis?

Voor je nu meteen je abonnement op gaat zeggen, is het wel verstandig om eerst eens uit te zoeken waar de problemen die je ervaart nu precies vandaan komen. Want wist je dat deze ook vrij regelmatig je eigen schuld zijn? Wanneer de kabels die je binnen gebruikt niet meer zo best zijn, of dat zelfs nooit zijn geweest, kan je dat aardig wat van je snelheid kosten. Zelfs storingen, waarbij je even helemaal geen gebruik kunt maken van je internet, kunnen hierdoor komen.

Ook kan het zo zijn dat je Wifi het beneden prima doet, maar in de rest van het huis niet vooruit te branden is. Ook dat ligt niet per se aan je provider. Dat draadloze signaal moet namelijk wel de mogelijkheid hebben zich door je huis te verplaatsen. Veel muren en deuren snoepen iets van de snelheid en stabiliteit af, waardoor de verbinding slechter wordt naarmate je verder van de modem vandaan komt. Wat extra versterkers kunnen in dat geval uitkomst bieden.

Zijn deze oorzaken allemaal uitgesloten, maar is je internet nog steeds niet naar wens? Dan is de kans groot dat het probleem wel bij de provider ligt. Overstappen naar een andere kan dan best het overwegen waard zijn. Informeer eens bij je buren welke provider zij gebruiken en hoe dit bevalt, en vraag ook eens aan anderen hun ervaringen. Dan heb je alvast een idee wat je kunt verwachten.

De beste provider voor jouw wensen

Wat de beste internet provider is, ligt helemaal aan jouw wensen. Heb je altijd een verbinding nodig, dan wil je vooral dat deze stabiel is, en zo min mogelijk storingen vertoont. Zeker wanneer je de verbinding nodig hebt om te kunnen werken, ben je op zoek naar een provider met een zo goed mogelijke staat van dienst als het om stabiliteit en het voorkomen en oplossen van storingen gaat.

Wil jij vooral supersnel internet? Dan is de snelheid waarschijnlijk de meest bepalende factor. Welke provider levert de snelste verbinding, en komt zijn beloftes op dat gebied het beste na? Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je vooral op de kosten let, zeker wanneer je je verbinding niet zo heel vaak gebruikt. Het liefst zouden we de snelste, stabielste en goedkoopste verbinding combineren, maar dat is helaas net iets te veel om te verwachten.

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.