Lifestyle

Wat is het verschil tussen een mobiel netwerk en internet thuis?

17 nov , 2020  

Het internet is een enorme verzameling computers die met elkaar in verbinding staan. De manier waarop je zelf , met je eigen computer, verbinding met dat netwerk maakt, kan variëren. Die computer kan bijvoorbeeld je telefoon zijn. Met je telefoon kun je zowel verbinding maken met internet via je eigen aansluiting thuis als via een mobiel netwerk. Maar wat is het verschil dan precies? En waarop moet je letten als je die twee keuzes tegen elkaar afweegt?

Draadloos
In de audiowereld kennen we al vele jaren de term hifi als afkorting van High Fidelity. Toen voor internettoepassingen Wireless Fidelity werd bedacht, ontstond de afkorting Wi-Fi of kortweg wifi en daarmee wordt dus een draadloze internetverbinding in huis bedoeld. Als je zelf thuis een internetaansluiting hebt, is de kans groot dat je daarbij ook wifi in gebruik hebt. Je kunt dan met bijvoorbeeld je telefoon, laptop of tablet verbinding maken met het internet en surfen zonder dat het extra geld kost. Je hebt immers al een abonnement en daarvan maak je draadloos gebruik. Geef je het wachtwoord aan je vrienden, dan kunnen zij ook gebruik maken van jouw aansluiting, wanneer ze bij je op visite zijn.

Telefoon
Heb je een telefoon met internetmogelijkheden? Dan kun je daarmee dus thuis inloggen op je draadloze netwerk. Maar zodra je buiten het bereik van dat netwerk bent, valt de verbinding weg. Met Vodafone Sim Only heb je dat probleem niet. In dat geval krijg je een simkaart die je in je telefoon doet. Vanaf dat moment heb je, overal waar je komt, een krachtige internetverbinding tot je beschikking. Je betaalt een vast maandelijks tarief en kiest zelf de databundel die bij je past. Misschien heb je aan 20GB per maand voldoende, maar het kan ook zijn dat je liever onbeperkt dataverkeer hebt. Jij bepaalt zelf welke optie het wordt en vanaf dat moment hoef je nooit meer in te loggen op steeds weer andere netwerken en hoef je nooit meer op allerlei plekken te informeren wat de wificode is.

Voordeel
Het voordeel van Sim Only is dat je niet direct een nieuw toestel hoeft aan te schaffen. Als je huidige toestel nog in goede staat verkeert, ben je dus echt alleen de kosten voor je abonnement kwijt en geen eurocent meer. Daarmee bespaar je flink op de maandlasten, terwijl je optimaal bereikbaar blijft.

, , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.