Lifestyle

Hoe vier jij Carnaval dit jaar?

17 feb , 2020  

Het is bijna zover, het is bijna Carnaval! Van de mooie optochten, tot de uitbundige feesten, de gekste outfits en de gezellige muziek. Carnaval werd voorheen alleen gevierd in Limburg en Noord-Brabant, maar het feest wordt steeds populairder en populairder. Zelfs is het noorden, oosten en westen viert men carnaval. Ben jij al helemaal klaar voor Carnaval of heb je nog geen idee wat je aan moet en waar je naar toe gaat? Lees hieronder meerdere tips om een dit jaar geslaagd Carnaval te vieren.

Wat is Carnaval?
Wanneer je nieuw bent met Carnaval, is het leuk om te weten wat Carnaval precies is en waar het vandaan komt. Carnaval is van oorsprong een katholiek feest. Met Carnaval wordt het begin van het vasten gevierd. Het vasten duurt 40 dagen lang, tot Pasen. Omdat Carnaval een Katholiek feest is en zuiden van Nederland grotendeels Katholiek is of een Katholieke achtergrond heeft wordt Carnaval het meest in het zuiden van Nederland gevierd.

Welke outfit doe je aan?
Weet jij al in welk kostuum jij losgaat? Carnaval staat natuurlijk bekend als verkleedpartij en elk jaar kom je de gekste, mooiste en uitbundigste kostuums tegen. Het is natuurlijk lastig om iets origineels te bedenken en bij elkaar te zoeken. Verkleed je zelf op een manier wat je normaal niet zou doen. Je zal mensen daar mee positief verassen. Verkleed je bijvoorbeeld als je jeugdheld, denk aan Superman, Batman etc. Of ga buiten je comfort zone. Draag iets wat je normaal nooit zou dragen. Ook kan je natuurlijk volgens de laatste trends gaan. Er is een grote kans dat meerdere mensen dezelfde outfit aan zullen hebben of iets wat erop lijkt. Je komt hierdoor sneller in aanraking met andere en wie weet beleef je daardoor een hele leuke dag.

De carnavalsoptocht
Een carnaval is niks zonder Carnavalsoptocht. Mensen zijn maandenlang bezig met het bouwen van prachtige wagens. De mensen die die praalwagens bouwen, steken er veel tijd in. Dit doen ze natuurlijk niet voor niks. De mooiste praalwagen wint een prijs. Ga voordat je gaat feesten even kijken bij de carnavalsoptocht. Het is aan de zijkant van optocht altijd heel gezellig. En wanneer je natuurlijk te gekke kostuums aan hebt, kan je meteen mooie foto’s maken met de praalwagens op de achtergrond. De praalwagens zijn namelijk heel mooi! Het is niet alleen leuk om foto’s te maken, maar het zorgt ook voor een leuke herinnering.

Waar vier je Carnaval?
Carnaval vieren de meeste mensen in het zuiden. Het zuiden heeft vele steden waar Carnaval gevierd kan worden. Zo kan je bijvoorbeeld Carnaval vieren in Breda, oftewel Kielegaat. Maandag middag is in Breda de grote optocht. Of ga Den Bosch, wat tijdens Carnaval Oeteldonk heet. Of wat dacht je van Eindhoven, oftewel Lampegat. Op de Markt in Eindhoven staan er alle dagen een grote tent waar verschillende artiesten komen optreden. Overal is wel iets leuks te beleven. Of houd je toch meer van kostuums en optochten? Bezoek dan Maastricht, wat tijdens Carnaval wordt omgetoverd naar Meestrech.

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.