Lifestyle

Interieurtips voor het vakantiegevoel in eigen huis

9 jun , 2021  

Ga je deze zomer niet op vakantie naar het buitenland? Of wil je gewoon het hele jaar door genieten van een ontspannen sfeer? Haal dan het vakantiegevoel naar je eigen huis! Met een aantal aanpassingen kun je het interieur een hele andere uitstraling geven. Pas de onderstaande tips toe en maak je klaar voor een heerlijke vakantiesfeer.

Tip 1. Geef je tuin of balkon een make-over
Tijdens de zomermaanden breng je (hopelijk) veel tijd door in de buitenlucht. Begin de make-over daarom bij je achtertuin, balkon of dakterras. Creëer een terras van houten vlonders of sfeervolle Portugese tegels. Maak gebruik van palmbomen, kleurrijke bloemen en gezellige decoratie. Knap de verouderde schutting op en geef direct alle kozijnen een likje verf als opfrisser. Gebruik voor dit klusje een weersbestendige sigma verf zodat je er weer jaren plezier van hebt. Schaf tot slot een hangmat, hangstoel of andere comfortabele tuinmeubelen aan om de vakantiesfeer helemaal compleet te maken.

Tip 2. Haal inspiratie uit je favoriete vakantieland
Vind je het lastig om zelf een vakantiesfeer te creëren? Laat je dan inspireren door jouw favoriete vakantieland. Kijk welke stijlen, materialen en kleuren kenmerkend zijn voor deze vakantiebestemming. Misschien heb je al eens een prachtig hotel of vakantieappartement bezocht waar je inspiratie uit kunt halen. Breng al deze ideeën bij elkaar in een moodboard. Gebruik dit als richtlijn voor de make-over.

Tip 3. Verf de muren en trap in een andere kleur
Pak jouw moodboard met inspiratiebeelden erbij en probeer er een duidelijk kleurenpalet uit te halen. Als je liever geen nieuwe meubels koopt, kun je de kamer eenvoudig een andere look geven door de muren en trap te verven. Laat de sigma s2u nova satin mengen tot de ideale kleur voor jouw ‘vakantiehuis’. Wees niet bang om eens uit de comfortzone te stappen met een opvallende verfkleur.

Tip 4. Geef souvenirs en vakantiefoto’s een mooie plek
Waarschijnlijk heb je op eerdere vakanties wel een aantal leuke souvenirs verzameld. Toch eindigen deze spullen vaak ergens in een hoekje of in een opbergdoos. Dat is ontzettend jammer! Deze spullen verdienen juist een mooie plek in het interieur. Zo komen alle fijne herinneringen regelmatig naar boven. Hetzelfde geldt voor vakantiefoto’s. Hang ze als collage aan de muur, zet ze in een fotolijstje op het dressoir of maak een fotoboek voor op de salontafel.

Tip 5. Haal een lekker geurtje in huis
Welke geuren geven jou nou echt een vakantiegevoel? Verse kruiden, wierrook, een specifieke geurkaars, hout of de geur van de zee? Laat dit terugkomen in je huis en zorg regelmatig voor afwisseling.

, , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.