Lifestyle, Sport & bewegen

Mannen, wandel je fit!

13 sep , 2018  

Wandelen is vooral voor mannen een onderschatte manier van sporten. Toch zijn er steeds meer mannen die het ontdekken. Wandelen is gezond omdat het in de buitenlucht is, geven je uithoudingsvermogen en maken dat je je kunt ontspannen. Op een goede manier wandelen is evengoed onderschat. Dat kan toch iedereen? Nee dus! We geven je een aantal tips.

Samen op je houding letten
Hou je rug recht en loop terwijl je recht voor je uitkijkt. Dat laatste is moeilijk, vooral als je in het gras loopt. Je wilt immers voorkomen dat je in de ontlasting van een hond stapt. Wandel je samen, dan kom je tot goede gesprekken. Vaak als je elkaar niet aan hoeft te kijken is over persoonlijke dingen praten veel eenvoudiger. Daarnaast kun je elkaar vragen om op te merken als je niet in de juiste wandelhouding loopt. Een ander ziet dat eerder dan jijzelf.

Een goede basisuitrusting
Investeer in een basisuitrusting. Goede schoenen zijn heel belangrijk, maar zeker ook goede sokken. Lekkere zachte herensokken zijn goed, maar niet elke sok komt in aanmerking voor de definitie geschikte wandelsok. Wat je eens uit kunt proberen, zijn sokken van bamboe. Dit is een materiaal dat zorgt voor perfecte ademing. Je krijgt dus niet snel zweetvoeten met deze lekkere zachte herensokken. Ook je schoenen moeten kunnen ademen. Deze combinatie maakt dat je frisse voeten houdt, ook als je het hartstikke warm hebt.

Bepaal een route
Om niet voor verrassingen te staan, bepaal je vooraf de route. Het is handig als je een doel hebt, bijvoorbeeld een paar boeken wegbrengen naar de bibliotheek. Zo combineer je sporten met iets dat nog op je to-do-lijstje staat. Wil je een goede wandelroute bepalen, kijk dan vooraf op Google Maps. Wandel je alleen, dan weet je waarschijnlijk wel hoe lang je wilt lopen. Een uurtje? Plan dan een route in van maximaal zes kilometer. Houd via een sportapp bij welke routes je gelopen hebt, zo kun je altijd terugpakken op een mooie, eerder gelopen route.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.