Lifestyle

Meerdere accounts in #Instagram

4 feb , 2016  

Instagram kondigde eind november al aan dat ze bezig waren met een schakelfunctie waarmee je als gebruiker gemakkelijk van account kunt wisselen. Vanaf nu kan een aantal iOS-gebruikers deze functie al gebruiken, want Instagram is begonnen met de (langzame) uitrol ervan.

Verschillende Instagrammers laten op Latergram.me weten dat ze al tussen meerdere accounts kunnen wisselen in de app. Hiervoor is een nieuw menu toegevoegd, die je opent door op je naam te tikken in de bovenste balk van het scherm. Het menu verschijnt automatisch in de app, zonder dat je de app hoeft te updaten.

Instagram krijgt nieuw accountmenu
Er verschijnt dan een nieuw menu waarin je met een druk op de knop naar een andere account kunt schakelen of een nieuwe account kunt toevoegen. In de instellingen van de app kun je accounts afzonderlijk van elkaar weer loskoppelen.

Als je meerdere accounts gebruikt, worden de notificaties die je ontvangt ook net iets anders. Om verwarring te voorkomen staat de bijbehorende profielnaam voortaan voor de melding, zodat je in een oogopslag kunt zien voor welke account het bericht geldt.

Het loont dus om vandaag even een kijkje op Instagram te nemen en te controleren of jij een van de gelukkigen bent die de functie al kan gebruiken. Zoals gezegd lijkt het hier om een langzame uitrol te gaan, dus het kan even duren voordat alle Instagram-gebruikers op deze manier tussen accounts kunnen wisselen.

De enige manier om tot nu toe van account te wisselen op Instagram was om handmatig uit- en in te loggen. Een omslachtig proces, zeker als je bijvoorbeeld voor je werk een Instagram-account onderhoudt maar er ook graag privé je favoriete kiekjes deelt.

Bron: iCulture.nl

,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.