Lifestyle, Sport & bewegen

4 goede health apps voor op je smartphone

30 dec , 2021  

Onze smartphones kunnen ervoor zorgen dat we niet meer van de bank komen, omdat je er allerhande spelletjes op kunt spelen en eindeloze social media feeds op door kunt spitten om jezelf bezig te houden. Gelukkig kan je smartphone je juist ook aanmoedigen om van die bank af te komen en te gaan bewegen. Daarvoor bestaan er veel apps rondom het thema bewegen en gezondheid die je gratis kunt downloaden. We bespreken vier goede health apps die je kunt installeren op je smartphone om jezelf te motiveren om gezonder te gaan leven.

Samsung Health

Smartphonefabrikant Samsung heeft haar handige eigen gezondheidsapp genaamd Samsung Health. Deze app heeft een ingebouwde stappenteller die precies bijhoudt hoeveel je vandaag al hebt gewandeld zonder dat je deze functie aan hoeft te zetten. Je kunt zelf ook andere activiteiten bijhouden in de app. Voor wat extra stimulans kun je jouw prestaties vergelijken met die van andere gebruikers van Samsung Health. Ook kun je in de app bijhouden hoeveel je slaapt. Je houdt daarvoor een dagboek bij dat op den duur belangrijke informatie kan opleveren over wat je moet laten om beter te slapen. Verder kun je in de app gemakkelijk je maaltijden bijhouden, waarbij je producten die je vaak eet kunt toevoegen aan je favorieten. Zo kun je ze sneller selecteren. Heb je de voedingswaarden en calorieën ingevoerd, dan telt de app deze bij elkaar op.

Google Fit

Google Fit is een goede stok achter de deur als je meer wilt gaan bewegen en gezonder wilt gaan leven. De app doet uitstekend dienst als een stappenteller (mits je smartphone bij je hebt tijdens het lopen, uiteraard), maar je kunt bijvoorbeeld ook instellen hoeveel minuten je dagelijks wilt bewegen. Je kunt zelfs ‘hartpunten’ scoren als motivatie om meer te bewegen. De app gebruikt verschillende sensoren om jouw bewegingen bij te houden, en weet daardoor ook wat voor activiteit je aan het doen bent. Zelf kun je verder allerlei interessante info toevoegen, zoals bijvoorbeeld je gewicht of bloeddruk.

Walkr

Meer motivatie nodig om jezelf aan het wandelen te krijgen? Installeer dan de app Walkr eens op je smartphone. Walkr maakt een spel van het zetten van je stappen omdat je door stappen te zetten de energie vermindert die nodig is om in de app planeten te ‘ontdekken’. Door langer te lopen ontdek je één van de tientallen planeten, of je ontmoet er zelfs een vriendelijke alien door. Zo ga je spelenderwijs meer bewegen.

Stappenteller Pedometer & Calorieteller

Een andere manier om jezelf te motiveren om te gaan bewegen, is door de mogelijkheid om badges te verdienen. Dit kan in de Stappenteller Pedometer & Calorieteller app. Ondertussen houdt de app ook de afstand, het aantal calorieën en de tijd die je hebt gelopen voor je bij. Ook kun je in de app zien wat je dagelijkse gemiddelde is. De app heeft ook een widget, waardoor je de stappen die je al gezet hebt op je hoofdscherm kunt zien.

Uiteindelijk moet je het natuurlijk wel allemaal zelf doen. Bovenstaande apps kunnen je enkel motiveren en je meer inzicht bieden in je gezondheid, maar jij bent uiteindelijk degene die meer moet gaan bewegen en bewuster en gezonder moet gaan leven. Die drempel is vaak hoog, en misschien is de extra motivatie die deze apps bieden voldoende om over die drempel te komen.

, , , , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.