Gezondheid, Lifestyle, Sport & bewegen

Ga toch wandelen!

13 dec , 2016  

We weten het allemaal, het toverwoord om af te vallen en op gewicht te blijven is bewegen. We hebben het er hier op Beleef.nl al vaker over gehad. Het wijzigen van je leefstijl door onder andere een toevoeging van meer beweging zal op de langere termijn resulteren in gewichtsverlies.

Verwacht geen wonderen en denk ook niet dat je dit in een paar weken wel even gaat fixen maar trek hier bijvoorbeeld eens een jaar voor uit en stel jezelf haalbare doelen.

Ga nu niet gelijk volle bak in de gewichten hangen maar pak het rustig aan. Ga regelmatig wandelen, neem wat vaker de fiets en zit wat minder voor de tv of achter je buro.

Wandelen
Wandelen is bewezen een van de makkelijkste en meest effectieve manieren van bewegen. Iedereen kan het en toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend. Koop eens een stappenteller en probeer die norm van 10.000 stappen te halen (je bent er sneller dan je denkt).

Naast afvallen heeft regelmatig wandelen nog meer voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat het beter is voor je bloedsuikerspiegel, dat je er beter van gaat slapen, dat het je geheugen ten goede komt en dat het goed is voor je darmen? De minimale kans op blessures is natuurlijk nog een bijkomend voordeel.

Met het nieuwe jaar in aantocht en een karrenvracht aan goede voornemens die volgehouden moeten worden, kun jij de tips op Afvallen.nl wel gebruiken. Doe er je voordeel mee!

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.