Lifestyle

Nieuwe dienst maakt besparen heel makkelijk

29 dec , 2020  

Besparen kan op verschillende manieren. Elke euro die je bespaart kan je gebruiken voor leuke dingen. Denk aan een leuke vakantie of lekker een avondje uit eten. Huishoudens laten steeds vaker geld liggen, terwijl dit niet nodig is.

Vorig jaar stapten er van de 7 miljoen huishoudens maar 1,6 miljoen huishoudens over van energieleverancier. Dit betekent dus dat 5,4 miljoen huishoudens niet zijn overgestapt van energieleverancier. En dat is zonde. Een huishouden laat al gauw honderden euro’s per jaar liggen door niet over te stappen. Wie niet overstapt van energieleverancier betaalt namelijk het slaperstarief, en dat terwijl overstappen helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn en je toch al gauw honderden euro’s per jaar bespaart door wel over te stappen. Hieronder staan twee redenen waarom mensen niet overstappen van energieleverancier.

De meest genoemde reden is dat de consument denkt dat ze heel goed zitten bij hun energieleverancier. Echter blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond dat het loont om jaarlijks over te stappen. Er is altijd wel een goede of speciale aanbieding in het energieaanbod aanwezig, een lokkertje om je als klant binnen te halen. De leverancier hoopt (en gokt) erop dat je het jaar daarop niet weer overstapt zodat je in het slaperstarief terechtkomt. Wees slimmer dan de energieleveranciers en stap jaarlijks over van energieleverancier.

Een andere reden die mensen vaak opgeven voor het niet overstappen is dat het overstappen te veel tijd kost om uit te zoeken en er daarna nog veel geregeld moet worden voor de daadwerkelijke overstap van leverancier. Kostenservice heeft een bewezen concept uit Engeland naar Nederland gehaald om het overstappen volledig uit handen te nemen, ieder jaar te besparen en toch zelf “in controll” te zijn. Sinds het begin in 2019 heeft Kostenservice reeds tienduizenden klanten geholpen met het automatisch besparen op hun energierekening, en werkt men inmiddels nauw samen met de consumentenbond.

Bij de nieuwe dienst Kostenservice schrijf je je eenmalig in, daarna hoef je niets meer te doen en bespaar je automatisch ieder jaar op je energierekening. Nadat je je hebt ingeschreven gaan ze aan de slag om voor jou de beste aanbieding te zoeken. Wil je niet overstappen van energieleverancier, dan heb je gewoon twee weken de tijd om het aanbod te annuleren. Wil je wel overstappen dan hoef je helemaal niets te doen en kan je lekker genieten van de tijd en het geld die jij uitspaart.

Voor wie niet of niet elk jaar overstapt, geen zin heeft om dit uit te zoeken of omdat dit te ingewikkeld is, biedt deze nieuwe service de uitkomst. Besparen was nog nooit zo makkelijk en leuk.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.