Lifestyle, Sport & bewegen

Nikon KeyMission

28 sep , 2016   Video

Momenteel domineert GoPro de markt voor actiecamera’s, maar ook Nikon wil een graantje meepikken van deze steeds groter wordende markt en heeft onder de titel KeyMission een nieuwe lijn actiecamera’s geïntroduceerd.

De Japanse fabrikant introduceert drie nieuwe actiecamera’s. De kleine KeyMission 80 voor bevestiging op het lichaam, de KeyMission 170 als klassieke actioncam en de KeyMission 360 die ook VR-content maakt.

KeyMission 80
We beginnen met de KeyMission 80, deze kost € 299 en kan direct op het lichaam gedragen worden. Hun platte ontwerp zit niet in de weg bij activiteiten. Met een waterdichtheid tot 1 meter is de camera niet geschikt om mee te duiken, maar het is een prima metgezel voor wandelen of klimmen. Foto’s worden met 12 megapixels gemaakt, video wordt in Full HD (1080p) opgenomen. Een tweede camera met een 4,9 megapixel sensor op de achterkant is speciaal voor selfies.

KeyMission 170
De KeyMission 170 is een klassieke actioncam en gaat de concurrentie met de nieuwe GoPro Hero 5 aan. De camera kost € 399 en heeft een groothoeklens van 170 graden, is waterdicht tot 10 meter diepte en schiet foto’s met 8 megapixels 4K-video met 30fps. Wanneer gebruik gemaakt wordt van elektronische stabilisatie is de resolutie beperkt tot Full HD, dat is ook het geval bij slow motion-beelden op 120fps.

KeyMission 360
Het topmodel is de KeyMission 360. Deze legt met twee lenzen VR-video in 4k-resolutie met 25fps. Panoramische foto’s worden met 24 megapixels vastgelegd. Bovendien is de camera zonder behuizing waterdicht tot 30 meter en heeft een geharde behuizing. Wie zijn vakantie met de KeyMission 360 vastlegt en genoeg VR-brillen op voorraad heeft, kan vrienden en familieleden op een extravagante dia-avond trakteren.

Alle camera’s ondersteunen Bluetooth 4.0 en zijn met de SnapBrigde-app te bedienen. Deze dient ook om foto’s en video’s over te dragen.

Bron: OneMoreThing.nl

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.