Lifestyle

Verplicht nummer

3 feb , 2015  

De Nederlandse man beschouwt Valentijnsdag veel meer als verplichte kost dan de vrouw. Dit blijkt uit een enquête van Groupon, waarvoor 960 Nederlanders zijn ondervraagd.

Ondanks dat mannen de zin van Valentijnsdag minder inzien, tasten zij het diepst in de buidel. Mannen geven gemiddeld 77 euro uit aan een Valentijnskado, vrouwen daarentegen 55 euro.

Mannen betalen het afspraakje nog steeds het vaakst. In maar 1 procent van de gevallen is het altijd de vrouw die betaalt. Traditionele activiteiten voeren de boventoon, zoals samen uit eten gaan (33 procent) of een cadeau geven (26 procent).

Vergeten
Het vergeten van Valentijnsdag is voor 40 procent van de ondervraagden niet erg, dit omdat het niet als iets ‘heel belangrijks’ wordt beschouwd. Meer dan de helft van de mannen geeft aan dat vergeten niet erg is omdat het voor hen ‘elke dag Valentijnsdag is’.

Voor vrouwen ligt het vergeten van de dag toch gevoeliger, één op de tien vrouwen geeft aan dat het vergeten van Valentijnsdag reden is om te twijfelen aan de relatie, bij de mannen is dat slechts 2 procent.

Een kleine groep van 5 procent van de respondenten zou wraak nemen als Valentijn wordt vergeten, door op de verjaardag van de partner expres niets te doen of door te eisen dat de partner het goedmaakt met iets groots en duurs.

Bron: Nu.nl

,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.