Lifestyle

Waarom kippen eigenlijk het ideale huisdier zijn

27 aug , 2021  

Een kip als huisdier? Een kip is het ideale huisdier. Je hoeft enkel een kippenhok te kopen en de kippen van voldoende voer te voorzien. Verder hoef je eigenlijk niet zoveel te doen. Wij hebben de voordelen van een kip als huisdier voor jou uitgezocht. Wil jij weten waarom een kip het ideale huisdier is? Lees dan snel meer over de voordelen van kippen.

Kippen kosten weinig geld en tijd
Kippen zijn vrij eenvoudig te houden en kosten weinig tijd en geld in vergelijking met andere huisdieren. Je hebt enkel kippenvoer en een goed hok waar kippen in alle vrijheid kunnen loslopen. Ze kunnen ook makkelijk alleen zijn. Het hok hoef je slechts eenmaal per week schoon te houden. Qua voer hebben kippen vers water, grit, legkorrel en gemengd graan nodig. Een kip kun je ook best wat extra’s geven in de vorm van vogelzaden of groente. Goed om te weten, is dat kippen vrijwel alles eten. Zo kun je ze ook de inhoud van je gft-bak geven.

Kippen leggen eieren
Kippen leggen eieren, waardoor je elke ochtend een vers eitje kunt eten. Als je jouw kippen van de juiste verzorging voorziet, kunnen ze wel 6 eieren per week leggen. Let wel op dat sierkippen, waaronder de kriel en de wyandotte een stuk minder eieren leggen. Koop je kippen, dan zal je ervaren dat zij de meeste eieren leggen als ze tussen de 1 en 2 jaar oud zijn. Daarna zal dit aantal iets verminderen.

Je kunt zorgen voor gezondere eieren
Je kunt er met eigen kippen ook voor zorgen dat je zo gezond mogelijke eieren eet. Des te betere voeding je jouw kippen geeft, hoe gezonder de eieren zullen zijn die ze leggen. Dit komt doordat kippen in de legindustrie op een specifieke manier worden gehouden, waarbij ze veel meer eieren produceren. De kwaliteit van het voer is lager en de dieren zijn ook niet erg gezond. Het is dan ook bekend dat eieren van biologische kippen gezonder zijn dan eieren van scharrelkippen. Dit heeft te maken met de manier waarop ze gevoerd worden, het feit dat ze meer bewegingsruimte hebben en ook buiten kunnen lopen. Je kunt als eigenaar van kippen zelf bepalen wat jouw kippen eten en hoe hun leefomgeving is, waardoor je voor zo gezond mogelijke eieren kunt zorgen.

Kies jij ook voor de kip als huisdier?

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.