Lifestyle

Zo bouw jij een goede band op met je hond

24 apr , 2020  

Veel hondeneigenaren zullen beamen dat een hond een van de beste vrienden is die je in je hele leven zult hebben. 1-op-1 momentjes, het maken van een avondwandeling of trainen met jouw viervoeter, zijn dan ook slechts enkele manieren om een goede band met jouw hond te bouwen- en te onderhouden, maar wat kun je nog meer doen om een goede band met je hond te ontwikkelen?

Je hond goed verzorgen
Net als bij iedere andere relatie, zoals die met je partner, kinderen of familie, mag ook de vriendschap met jouw hond niet voor lief worden genomen en heeft ook jouw hond regelmatig liefde, genegenheid en de juiste zorg nodig om jullie band sterk te houden. In tegenstelling tot jouw partner, kinderen of familie, kan jouw hond echter niet aangeven wanneer hij zich niet goed voelt. Voelen honden zich niet goed, dan is dat natuurlijk op zich al vervelend, maar zullen ook minder snel jouw liefde opzoeken. Controleer jouw hond daarom regelmatig op wormen of vlooien, zodat je hem bijvoorbeeld frontline combo kunt geven, zodat hij binnen de kortste keren weer zichzelf is.

Je hond leren terugkomen
Wanneer jouw hond een goede opvoeding heeft gehad, zal deze automatisch meer vrijheid krijgen. Kleine trucjes, zoals jouw hond terug leren komen, zorgen er dan ook voor dat jouw hond in losloopgebieden ook daadwerkelijk los kunnen kan lopen, zonder dat jij bang hoeft te zijn dat deze weg zal lopen, en niet meer terug zal keren. Wel zo leuk voor jullie beiden!

Sporten met je hond
Net als wij, hebben ook honden regelmatig intensieve beweging nodig, dus waarom zou je dit niet samen doen? Sporten met jouw viervoeter gaat daarbij verveling voor het dier tegen, waardoor hij je automatisch als een liefdevoller baasje zal zien. Sporten die je met je hond kunt doen zijn hardlopen, agility of flyball. Belangrijk hierbij is wél om er op te letten dat jouw hond dit fysiek aankan en niet met jouw hond te sporten op asfalt, of in de brandende zon.

Respect voor je hond
Veel hondeneigenaren zijn onbewust enkel bezig met wat zij zelf willen, leuk vinden of graag doen. Wanneer jij een goede band met jouw hond wil opbouwen, is het belangrijk dat jij ook kijkt naar de wensen van jouw hond. Vind jouw hond bepaalde dingen niet lekker of fijn? Probeer in dat geval dan ook om deze dingen niet te doen. Op deze manier zal er zowel meer vertrouwen, als liefde tussen jou en jouw viervoeter ontstaan.

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.