Lifestyle

Wil je een gezonde levensstijl, maar weet je niet hoe? Dit kun je doen!

6 apr , 2020  

Ben je verslaafd aan drugs? Neem je af en toe net iets meer alcohol dan goed voor je is? Heb je regelmatig een vermoeid gevoel door te weinig nachtrust? Tijd om je levensstijl om te gooien! Het blijkt vaak niet eenvoudig te zijn om van een ongezonde levensstijl naar een gezondere manier van leven over te gaan. Wat is bijvoorbeeld een goed alternatief voor drugs? Hoe voorkom je dat je al snel weer naar een glaasje alcohol grijpt na een intensieve werkdag? In dit artikel geven we tips die kunnen helpen om gezonder te leven.

Tip: schakel professionele hulp in bij een serieuze verslaving. Het is vaak erg lastig om hier zelf uit te komen. Mede door het feit dat je bij tegenslagen al snel terug kunt vallen in een verslaving.

Zorg voor voldoende beweging op een dag
Beweging is een cruciaal onderdeel van een gezonde levensstijl. Zorg er daarom voor dat je voldoende beweegt overdag. Loop wat vaker naar het toilet of de keuken om een glaasje water te halen, sluit je aan bij een sportclub of ga samen met vrienden joggen. Door samen te sporten blijf je elkaar motiveren. Bewegen zorgt er niet alleen voor dat je een gezond gewicht behoudt. Ook maakt het je hoofd leeg! Zeker wanneer je na een intensieve werkdag sport, slaap je hierdoor vaak veel beter.

Voldoende nachtrust geeft je een energiek gevoel
Waar sporten ertoe leidt dat je beter zal slapen, zorgt slaap voor een energieker gevoel. Dit maakt het makkelijker om jezelf aan te zetten tot meer beweging! Daarbij houdt het je scherp gedurende de werkdag, maakt het studeren makkelijker en geeft het je een fittere uitstraling. Wallen onder je ogen of een bleek gezicht zijn voortaan verleden tijd. Het gebruik van apps om je slaapritme te meten kan helpen bij het in kaart brengen van je nachtrust. Welke nachten sliep je in een keer door? In welke nacht was je onrustiger? Hoe kun je dit verklaren?

Kies voor een gevarieerd voedingspatroon
Een derde factor in een gezonde levensstijl is je voedingspatroon. Zorg dat er voldoende variatie in je voedingspatroon zit. Wissel groenten, aardappelen en vlees af met rijst en pasta. Heb je geen inspiratie? Op internet vind je talloze gratis recepten. Neem iedere dag minimaal een appel, banaan of bijvoorbeeld sinaasappel. Je kunt deze populaire fruitsoorten combineren met minder bekend fruit. De variatie maakt dat het voedingspatroon je niet snel zal vervelen!

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.