Lifestyle, Ondernemen

Zo draag je bij aan het verbeteren van de leefomgeving

22 sep , 2021  

Wil je een mooie bijdrage leveren aan jouw leefomgeving en deze verbeteren? Dan zijn er diverse opleidingen om te doen, waarna je echt een positieve bijdrage kunt leveren. Denk bijvoorbeeld aan een opleiding milieu. Wij zochten uit met welke opleidingen je jouw leefomgeving kunt verbeteren. Ben je al benieuwd? Lees dan snel verder en kies jouw ideale opleiding uit.

Volg een BBV

Je kunt een BBV via Bestuursacademie.nl volgen om jouw leefomgeving te verbeteren. Het besluit begroting en verantwoording (BBV) wordt meegenomen bij het opstellen van de uitvoeringsinformatie, begroting en de jaarstukken. Ben je bijvoorbeeld financieel medewerker, dan dien je kennis te hebben genomen van dit besluit. Ook komen er diverse andere financiële documenten en aspecten aan bod. Tijdens het volgen van de BBV raak je geheel vertrouwd met de basis hiervan en kun je wat je geleerd hebt meteen in het werkveld toepassen. Zo kun je meewerken aan verslagleggingen, begrotingen en financiële rapportages maken. Ook zal je alles leren over omslagrente, rente, overhead, voorzieningen en reserves.

Doe een opleiding milieukunde

Wil je handhaven op adequaat niveau in je leefomgeving, dan dien je zowel inzicht als kennis van een groot aantal milieuhygiënische aspecten te hebben. Wat zijn de risico’s van het niet of slecht naleven van de gestelde milieuvoorschriften? Welke stoffen of combinaties van stoffen brengen een risico met zich mee? Wat zijn riskante situaties en welke veiligheidsaspecten moet je in acht nemen tijdens de handhaving? Dat leer je tijdens deze opleiding. Na het volgen van de opleiding milieukunde heb je brede kennis op het gebied van milieukunde in huis en kun je diverse relevante basisbegrippen uit de chemie. Ook kun je de diverse categorieën milieubelastende stoffen en de risicoaspecten daarvan onderscheiden.

Volg de training ‘expert duurzaamheid’

Om een positieve bijdrage te leveren aan je leefomgeving, kun je ook de training ‘expert duurzaamheid’ volgen. Hierbij leer je hoe je verduurzaming vorm kunt geven, hoe je dit in je werkomgeving kunt toepassen en duurzame vraagstukken aan kunt pakken. Je gaat in de training aan de slag met belangrijke ontwikkelingen binnen de klimaatwet- en regelgeving. Je leert ook hoe je het milieubeleid van instanties hierop kunt afstemmen. Tevens zal je vaardigheden ontwikkelen om zowel burgers als private partijen te kunnen betrekken bij omgevingsplannen om een maatschappelijk draagvlak te creëren.

Weet jij al welke opleiding of training je het meeste aanspreekt?

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.