Ondernemen

4 voordelen van werken met een Payment Service Provider

8 mrt , 2021  

Als webshopeigenaar wil je dat zoveel mogelijk bezoekers een aankoop doen in jouw webshop. Dit gebeurt alleen als je jouw webshop goed hebt ingericht. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om de juiste betaalmethoden te kiezen. Weet je niet welke betaalmethode(n) je moet kiezen? Dan biedt een payment service provider (PSP) uitkomst. Een PSP handelt alle betalingen af die op jouw website gedaan worden en kan je bovendien adviseren over betaalmethoden. Om het voordeel van een PSP te benadrukken, zetten we hier 4 voordelen voor het werken met een payment serivce provider op een rijtje.

1. Altijd de juiste betaalmethode(n)
Internetgebruikers kunnen tegenwoordig op verschillende manieren een online betaling doen. In Nederland is iDEAL de populairste online betaalmethode. Dagelijks worden er meer dan 1,5 miljoen betalingen gedaan met behulp van iDEAL. Richt jij je (onder meer) op de Nederlandse consument? Dan mag deze betaalmethode absoluut niet ontbreken in jouw webshop.

Veel Nederlandse webshops richten zich ook op de Belgische markt. Kunnen websitebezoekers bij jou alleen betalen via iDEAL? Dan is de kans op bestellingen vanuit België klein. Betalen via iDEAL kan namelijk alleen als een websitebezoeker is aangesloten bij een Nederlandse bank. Om Belgen ook de mogelijkheid te bieden een bestelling te plaatsen in jouw webshop, mag de betaalmethode Bancontact ook niet ontbreken. Andere betaalmethoden in Belgie die online veel gebruikt worden zijn: Belfius, KBC en Sofort.

Werk je met een payment service provider? Dan hoef jij je geen zorgen te maken over het betaalproces. Een PSP zorgt er namelijk voor dat al jouw klanten op verschillende manieren af kunnen rekenen in jouw webshop. Naast iDEAL en Bancontact kun je ook voor betalingen via creditcard, PayPal en Apple Pay kiezen als je met een PSP werkt.

2. Gemak
Als je met een payment service provider werkt, ben je verzekerd van de juiste betaalmethode(n) op jouw website. Hier houdt het niet bij op, want je hebt ook flink wat gemak van deze samenwerking. Zo hoef je zelf helemaal niets meer te regelen met betrekking tot het betaalproces. Een payment service provider richt bijvoorbeeld het gehele betaalproces in, waardoor je hier zelf geen omkijken meer naar hebt. Je hoeft zelfs niet meer de juiste betaling bij de juiste order te zoeken. Ook dit werkt neemt een PSP jou namelijk volledig uit handen. En retouren kunnen automatisch gerefund worden naar de juiste koper.

3. Tijdbesparend
Een derde voordeel van werken met een payment servcie provider is dat het jou tijdwinst oplevert. Alles is namelijk geïntegreerd binnen één betaalsysteem. Hierdoor hoef je niet langer verschillende systemen achter allerlei betaalmethodes of op je bankafschrift te kijken om te zien hoe het met de betalingen gaat. Je richt je simpelweg tot één platform en that’s it. Een PSP kan jou voorzien van financiële rapportages met betrekking tot online betalingen en bovendien behoren administratieve koppelingen met boekhoudsystemen tot de mogelijkheden.

4. Real time inzicht in transacties
Als webshopeigenaar ben je mogelijk bang dat je de touwtjes uit handen geeft als je gaat werken met een payment service provider. Dit is een misvatting. Een PSP regelt weliswaar alles met betrekking tot de betalingen, maar je houdt zelf inzicht in de statistieken en kunt elke moment een betaalmethode aan- of uitzetten in de checkout. Kies je bijvoorbeeld voor Buckaroo? Dan heb je realtime inzicht in transacties van jouw webwinkel. Zo vind je alle betalingen – inclusief incasso’s en recurring payments – terug in de Buckaroo Payment Plaza. Hier zie je onder meer hoeveel iDEAL-betalingen er zijn gedaan in verhouding tot andere betaalopties. Je besteedt het betaalproces weliswaar uit als je voor een payment service provider kiest, maar de betalingen worden zo een stuk overzichtelijker in jouw boekhouding.

, , , , , , , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.