Lifestyle, Ondernemen

Bonduelle Belooft, de 7 beloften voor World Food Day

16 okt , 2020  

Vandaag op World Food Day, de dag waarop stilgestaan wordt bij voedselvraagstukken en duurzame oplossingen, introduceert Bonduelle ‘Bonduelle belooft’. Hierin spreekt de organisatie zeven beloftes uit op het gebied van duurzame landbouw en duurzame voeding. Met de beloftes draagt Bonduelle bij aan een duurzame toekomst, waarbij ze een grote uitdaging aangaan: de 10 miljard mensen in 2050 kunnen blijven voeden door middel van meer plantaardige voeding en minder dierlijk. Bovendien streeft het familiebedrijf Bonduelle, als een van de eerste mondiale spelers, ernaar om B-Corp gecertificeerd te worden. Hiermee laat Bonduelle zien dat het niet de beste van de wereld wil zijn, maar het beste voor de wereld.

B Corp-certificering voor Bonduelle
B Corp-bedrijven streven de hoogste standaard na op het gebied van sociale verantwoordelijkheid en het milieu, en zijn hier ook transparant over. Onder andere Dopper en Tony Chocolonely zijn gecertificeerde bedrijven. Een B Corp-certificering geeft aan dat een bedrijf zich constant blijft ontwikkelen en inzetten om duurzamer te zijn. Duurzaamheid zit in de genen van familiebedrijf Bonduelle, dat al in de landbouw actief is sinds 1853. Met het uitspreken van de doelstelling een B Corp-certificering te willen behalen in 2025, maakt Bonduelle dit concreet.

Ilonka Audenaerde, General Manager Bonduelle Noord Europa, legt uit waarom Bonduelle zich nu uitspreekt over haar verduurzaming: ‘Onze missie is door plantaardige voeding een betere toekomst te creëren. En dat is nodig, want onze eigen gezondheid en die van de planeet gaan achteruit. We hebben te maken met klimaatverandering, en in 2050 moeten we bijna 10 miljard monden voeden. Daarnaast zijn er veelvoorkomende gezondheidsproblemen door ongezonde voeding, zoals hart- en vaatziekten, overgewicht en diabetes. Wij nemen het voortouw en bieden innovatieve en relevante oplossingen om mensen gezonder te laten eten met respect voor de planeet. De natuur is immers ons kostbaarste bezit. Zo is het streven om in 2035 de broeikasgassen met 20% te reduceren. Wij zijn toegewijd en innoveren van grond tot mond om een betere toekomst te creëren door middel van plantaardige voeding. Wij concretiseren onze missie met zeven beloftes op het gebied van duurzame landbouw en duurzame voeding. Met de beloftes en B Corp-certificering willen wij laten zien hoe wij ons blijven inzetten voor de natuur. Plantaardig, natuurlijk onze toekomst!’

Bonduelle belooft
De zeven beloftes van Bonduelle zijn opgedeeld in twee pijlers: duurzame landbouw en duurzame voeding.

Bonduelle belooft duurzame landbouw:
#1 Bonduelle belooft groente altijd vers uit het seizoen van volle grond
Bonduelle werkt met Europese telers die groente verbouwen in de volle grond: daar waar ze het beste groeien onder de zon. De groenten worden binnen 4-12 uur na het oogsten verwerkt. 

#2 Bonduelle belooft de biodiversiteit en bodem te beschermen
Bonduelle helpt haar telers alternatieve technieken te gebruiken om de bodemkwaliteit en biodiversiteit te beschermen.

#3 Bonduelle belooft minder bestrijdingsmiddelen te gebruiken
Bonduelle stimuleert telers alternatieve ongedierte- en onkruidbestrijdingstechnieken te gebruiken die minder belastend zijn.

Bonduelle belooft duurzame voeding:
#4 Bonduelle belooft geen overbodige toevoegingen
Bonduelle gebruikt enkel natuurlijke conserveringsmethoden zoals inblikken en invriezen. Het bedrijf voegt alleen ingrediënten toe die écht nodig zijn voor de smaak, dus geen conserveringsmiddelen.

#5 Bonduelle belooft biologische producten
Bonduelle biedt de meest populaire producten in haar houdbare assortiment ook biologisch aan. Ook ondersteunen zij telers bij de transitie naar biologische teelt.

#6 Bonduelle belooft duurzame verpakkingen
Bonduelle gebruikt minder verpakking, en de verpakking die zij gebruiken, is of maken ze recyclebaar. Blik is het meest recyclebare materiaal, waarbij 96% van de blikjes in de omloop terugkomt als staal. Het doel is dat in 2025 ook het plastic en karton 100% recyclebaar en herbruikbaar is.

#7 Bonduelle belooft plantaardige inspiratie voor chefs
Bonduelle helpt chefs om meer plantaardige gerechten op de menukaart te zetten. Het bedrijf biedt voortdurend receptinspiratie en hun Culinair Manager biedt chefs online en tijdens workshops ondersteuning.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.