Ondernemen

Tips om een foodkraam of marktkraam te beginnen

2 dec , 2020  

Vind jij het geweldig om over de markt te lopen? Dan is er misschien wel een stemmetje in jouw hoofd die zegt dat je zelf met een foodkraam of marktkraam moet beginnen. Voor de meeste mensen is dit een flinke stap, zeker wanneer je dit fulltime wilt doen. Je moet jouw vaste baan dan namelijk opzeggen. Daarom wil je ongetwijfeld wat meer zekerheid voordat je met een foodkraam of marktkraam begint. Wij helpen jou hier graag een handje bij. In de onderstaande tekst geven wij jou een aantal tips om zelf een foodkraam of marktkraam te beginnen.

Zorg voor een kraam
Wanneer jij op de markt wilt staan, moet je eerst een kraam hebben van waaruit jij producten kunt voorkopen. De meeste mensen denken in dat geval al snel aan een standaard marktkraam. Ben je van plan om op meerdere markten te gaan staan? Bedenk je dan goed dat je deze kraam telkens weer op moet bouwen en af moet breken. Dit is zwaar werk en daarnaast neemt het flink wat tijd in beslag.

Zit je hier niet op te wachten? Verkoop jouw producten dan vanuit een marktkraam op wielen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een zigeunerwagen. Doordat je deze achter de auto hangt, kost het je maar weinig moeite om van markt naar markt te reizen. Je hoeft immers niet de volledige kraam af te breken. Zoek jij nog een zigeunerwagen om als foodkraam of marktkraam te gebruiken? Richt je dan eens tot internet. Hier wordt namelijk met regelmaat een zigeunerwagen te koop aangeboden. Geniet een zigeunerwagen niet jouw voorkeur? Kijk dan of je ergens een verkoopwagen kunt vinden. In Nederland worden dergelijke wagens ook regelmatig te koop aangeboden.

Koop niet de eerste beste kraam die je tegenkomt
Wanneer jij een eigen marktkraam of foodkraam wilt beginnen, ben je ongetwijfeld enthousiast. Zie je een verkoopwagen te koop staan? Dan wil je deze mogelijk vandaag nog wel in jouw bezit krijgen. Toch is het niet verstandig om direct tot aankoop over te gaan. Waarom niet? Omdat je op het internet niet kunt zien hoe het met de staat van de verkoopwagen zit. Koop de wagen daarom nooit zonder een kijkje te nemen. Als jij de kraam koopt zonder te kijken, krijg je later mogelijk spijt van jouw aankoop. Let vooral goed op de technische staat van de wagen wanneer jij deze gaat bekijken. Kijk daarnaast ook of jij jouw plannen ermee tot uitvoering kunt brengen. Is de technische staat niet goed? Of twijfel je of jij ermee kunt doen wat je voor ogen hebt? Zoek dan verder naar een andere verkoopwagen.

Maak het klanten makkelijk
Het is belangrijk dat jij makkelijk je werk kunt doen in een foodkraam of marktkraam. Veel mensen die op zoek zijn naar zo’n kraam, denken daarom alleen aan henzelf. Dit is niet verstandig. Jij moet het je klanten immers ook makkelijk maken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat jouw kraam niet te hoog staat. Bij een te hoge kraam kunnen mensen namelijk niet direct zien wat jij verkoopt. Hierdoor loop je ongetwijfeld klanten mis. Denk daarom niet alleen aan jezelf, maar kijk ook of je klanten vanuit de kraam makkelijk kunt bedienen. Wanneer dit allebei het geval is, heb jij ongetwijfeld een geweldige foodkraam of marktkraam gevonden.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.