Outdoor, Sport & bewegen

De natuur in met jouw paard: zo ben je goed voorbereid

5 aug , 2021  

Wil je de natuur in met jouw paard? Dan moet je goed voorbereid zijn. Denk bijvoorbeeld aan een paarden deken als je met je paard aan de hand door de kou gaat lopen. Paarden die gevoelig zijn voor kou of geschoren zijn, hebben zowel in de herfst als in de winter een deken nodig. Is je paard niet geschoren, dan heeft deze pas een deken nodig als het buiten -5 graden is. Wij hebben nog enkele andere tips voor je, zodat je goed voorbereid bent als je straks met je paard naar buiten gaat.

Kies een plek
Je goed voorbereiden kan met een deken shetlander voor je pony of minipaard als het koud is, maar het kiezen voor een goede plek om samen te wandelen is ook belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld voor de duinen, het strand, de straat, het bos of de velden kiezen. Er zijn diverse mooie plekken om met je paard te gaan wandelen, maar houd er wel rekening mee dat er overal andere regels zijn. Lees je dus goed in voordat je samen met je paard naar een specifieke plek gaat.

Train je paard
Je kun je paard het beste stap voor stap trainen voordat je buiten gaat wandelen of samen gaat rijden. Stel je paard eerst in zijn vertrouwde omgeving bloot aan vreemde voorwerpen en situaties. Leer hem ook over verschillende voorwerpen heen te stappen, zoals een plastic zeil. Ook is het belangrijk dat je paard bekend wordt met water, alsmede met paraplu’s, uitrijdekens en je regenjas. Wanneer je je paard aan diverse vreemde omstandigheden hebt laten wennen, kun je op het zadel verder gaan (mits jouw paard hiervoor geschikt is). Wanneer jullie beiden zover zijn, kunnen jullie naar buiten.

Ga samen met een rustiger paard buiten rijden
Wat ook aan te raden, is om eerst samen met een rustiger paard buiten te gaan wandelen of te gaan rijden. Zo kan het al ervaren paard als voorbeeld voor jouw paard dienen. Hierbij kun je het beste jouw paard ook af en toe aan kop laten lopen, zodat hij dit leert. Zorg ervoor dat de wandeling zo stressvrij mogelijk is en neem geen onnodige risico’s. Let op de lichaamstaal van je paard, om zodoende de wandeling aan te passen.

Wij wensen je veel plezier in de natuur met je paard!

, , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.