50 Plus, Outdoor, Sport & bewegen

Goede wandelschoenen maken het verschil voor elke hiker

10 jan , 2019  

Waar moeten goede wandelschoenen aan voldoen? Kies de perfecte wandelschoenen aan de hand van deze simpele tips & tricks en overwin elk terrein als een pro. Het kan soms verwarrend zijn welke schoenen je het beste zullen ondersteunen tijdens je wandeling. Schachthoogte, Gore-Tex, wandelcategorieën en meer van dit soort termen kunnen best overweldigend zijn. Hoe draag je wandelschoenen en voorkom je zere voeten? De correcte manier voor een optimaal draagcomfort wordt hier uitgebreid besproken.

Opbouw van goede wandelschoenen
Wandelschoenen bevorderen je loopgedrag. Materiaal als Gore-Tex is waterafstotend, heeft een snelle vochtafvoer en geeft verkoeling aan je voeten. Met de schachthoogte kun je de mate van bescherming aan je enkels bepalen. Wandelsokken voegen toe aan de drukverdeling, vochtregulatie, bescherming van de huid en werken dus als extra beschermlaag.

De dikte en sterkte van de zool is in te delen in vier categorieën.

  • A: een wandelschoen in de A-categorie is zeer buigbaar en loopt lekker weg. Ideaal voor vlakke wandelingen op bijvoorbeeld asfalt of egale paden.
  • B: in deze categorie vind je wandelschoenen met een iets hardere zool om ongelijke paden te bewandelen. De zool werkt als het ware als een schokdemper en is verkrijgbaar als enkellaars of lage schoen.
  • C: voor een stevige hike in de bergen kies je wandelschoenen in categorie C. Deze bergwandelschoenen zijn uitermate geschikt voor ruw terrein. Deze schoenen geven veel stabiliteit bij een pittige hike.
  • D: voor de echte fanatieke hiker is dit de hoogste categorie en is bedoeld voor hiken in het hooggebergte. Dit zijn bergschoenen die ook worden gebruikt voor ijsbeklimmingen of gletsjertochten, omdat er ijzers bevestigd kunnen worden.

Legerkisten werken op elk terrein
De politie, het leger, beveiligers en andere defensieve beroepsgroepen hebben tijdens trainingen en op het werk standaard legerkisten aan. Legerkisten zijn comfortabel en bieden uitstekende bescherming aan voeten. Doordat op dit soort schoenen ook gerend moet worden is deze uit soepel materiaal als suede/leer en nylon gemaakt. Nylon geeft warmte, maar heeft ook een ademende structuur. Outdoor Extreme is de specialist op het gebied van outdoorschoenen en is tevens leverancier voor beveiligingsuitrusting. Ben je van plan om een hike te maken op een gevarieerd terrein? Stoere legerkisten van outdoorextreme.nl bieden de veelzijdigheid die je nodig hebt. Hier vind je het grootste assortiment en krijg je eerlijk advies op maat.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.