Lifestyle, Outdoor

Off the grid met de Biolite BaseCharge

23 mrt , 2023  

BaseCharge 600 van BioLite is een draagbare energiecentrale die ervoor zorgt dat je altijd betrouwbare stroom bij de hand hebt. Hij zorgt voor volop power, voor al je gadgets, laptops, telefoons, lampen, routers en gereedschap. Waar je ook bent. Ideaal als je met familie of vrienden op een off-grid locatie zit. Zeker ook ideaal als back-up als thuis de stroom uitvalt. 

De ultramoderne powerbank met zeer hoge capaciteit voldoet aan de hoogste standaard. Hij is helemaal klaar om je apparaten off-grid te voorzien van energie en geschikt voor 3-polige apparaten met een Europese stekker. De Biolite Base Charge 600 levert 622 watt uur flexibele energie voor apparaten en gereedschap als je geen directe toegang hebt tot het elektriciteitsnet.

Voldoende om 48 keer je smartphone op te laden, 6 uur TV (groot scherm) te kijken, 9 keer je laptop of boormachine op te laden of 106 keer je action camera op te laden.

De BaseCharge laad je op via het net, via zonne-energie of via je auto. Het Easy Read Smart LCD Dashboard geeft realtime feedback over de BaseCharge. Het interne 12 Checkpoint Safety System bewaakt het apparaat voortdurend, zodat je vol vertrouwen je apparaten van stroom kunt voorzien.

De BaseCharge 600 is uitgerust met een AC-omvormer van 600 watt, die tot 1.000 watt kan stijgen. Het grotere piekvermogen stelt je in staat om apparaten zoals elektrisch gereedschap te gebruiken die bij de eerste keer opstarten veel stroom nodig hebben. De stroomvoorziening komt uit een lithium-ionbatterij van 622 wattuur. In totaal heeft de BaseCharge 600 10 uitgangen.

Er is ook een grotere uitvoering, de BaseCharge 1500. Deze krachtcentrale is uitgerust met een wisselstroomomvormer van 1.200 watt die kan stijgen tot een indrukwekkende 2.400 watt. Dit betekent dat je een magnetron of airfryer kunt meenemen als je de wijde wereld intrekt. De BaseCharge 1500 heeft een grote lithium-ionbatterij van 1.521 wattuur en in totaal 12 uitgangen.

BioLite SolarPanel 100
Naast de BaseCharge powerbanks lanceert BioLite ook een nieuw zonnepaneel: SolarPanel 100. Dit is een opvouwbaar zonnepaneel van 100 watt. Het is ontworpen om apparaten rechtstreeks op te laden of te koppelen met de BioLite BaseCharge-serie. SolarPanel 100 kan tot 100 watt vermogen produceren in de volle zon en kan apparaten rechtstreeks van stroom voorzien. Een enkel SolarPanel 100 kan de BaseCharge 600 in 6 uur opladen. Door vier SolarPanel 100-eenheden aan elkaar te koppelen, kan de grotere BaseCharge 1500 in 4 uur worden opgeladen bij ideale zonomstandigheden.

Informatie
De BioLite BaseCharge 600 en 1500 zijn verkrijgbaar bij de outdoorspeciaalzaak en diverse webshops. Adviesprijzen:

  • Biolite BaseCharge 600, € 799.
  • Biolite BaseCharge 1500 € 1799.
  • SolarPanel 100 € 399.

Ga voor meer informatie naar www.Technolyt.nl.

, , , , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.