Overig

6 Leuke spellen voor foodies om te spelen terwijl de slow cooker zijn werk doet

24 mrt , 2022  

Heb jij net wat eten in de slow cooker gezet? Wachten op een heerlijk gerecht kan een van de meest kwellende ervaringen zijn. Daarom is het handig om in de tussentijd naar wat afleiding te zoeken. Daarbij zijn spellen spelen de beste optie. Maar wat zijn nou leuke spellen voor foodies om te spelen terwijl de slow cooker zijn werk doet? In deze blog vind je zes verschillende opties.

Een gokspel
Ten eerste kun je ervoor kiezen om met een gokspel jouw entertainment te zoeken. Denk dan aan een gokkast of online poker. Het voordeel van deze spellen is dat je lekker jouw verstand even op nul kunt zetten en alleen je instincten hoeft te gebruiken om te winnen. Daarnaast heb je ook nog eens de kans om een leuk geldbedrag aan deze spellen over te houden. Maar kies wel de juiste plaats om te spelen zodat je een prettige ervaring hieraan overhoudt.

Foodie trivia

Ook foodie trivia is een leuk spel om te spelen. In dit spel krijg je allerlei specifieke vragen over voedsel gesteld. Daarbij moet je de vraag juist beantwoorden om het spel te winnen. Er zijn verschillende variaties van dit spel. Sommige versies stellen alleen maar open vragen, terwijl andere multiple choice zijn. Tevens zijn er variaties waarbij je moet zeggen of een feit wel of niet waar is.

Noem zoveel mogelijk gerechten op

Een derde spel om te spelen, is er een waarbij je zoveel mogelijk gerechten op moet noemen. Met dit spel test je jezelf en welke gerechten je nou eigenlijk allemaal kent. Je kunt dit spel nog moeilijker maken door bijvoorbeeld alleen maar gerechten op te noemen die vis bevatten of juist uit een bepaalde streek komen. Maak het zo gek als je maar wilt; super leuk!

Match voedsel aan een land

Ook is het leuk om te testen hoeveel je weet over het verhaal achter een gerecht. Dit doe je door een bepaald voedsel aan een land te matchen. Daarbij begin je lekker makkelijk door bijvoorbeeld zoute haring te matchen aan Nederland. Zo heb je ook een leuke tijd met dit spel, hoe laag of hoog jouw kennis ook is.

Boter kaas en eieren

Voor dit spel heb je een tegenstander nodig. In een hokje van drie bij drie krijgen beide spelers een bepaald symbool toegereikt. Dit kan een kruisje of een rondje zijn. Het doel is om drie keer hetzelfde symbool naast elkaar te krijgen. Maar doordat ieder om de beurt aan bod komt, is dit lastiger dan aanvankelijk gedacht. Voor een korte wachttijd bij de slow cooker is dit spel zeker een aanrader.

Candy Crush

Tot slot is er nog een klassiek spel dat je op jouw mobiel kunt spelen, genaamd Candy rush. In dit spel moet je allerlei icoontjes van snoep die hetzelfde zijn met elkaar verbinden. Zodra er genoeg in een rijtje naast elkaar zijn, verdwijnt de heel rij. Wanneer je dit op tijd doet, win je het spel.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.