Lifestyle, Persberichten

Een ring die grote steun kan bieden

23 jan , 2018  

Een asring is een sieraad wat steun biedt na overlijden van een dierbare. Als iemand na overlijden gecremeerd wordt, blijft alleen de as over. As kan na een crematie in een urn bewaard worden of uitgestrooid worden. Ook kun je tegenwoordig bijzondere dingen laten doen met een beetje van de as. Je kunt bijvoorbeeld wat as in een sieraad laten verwerken. De asring is een ring van zilver of goud met wat as. De as zit bijvoorbeeld verwerkt in hars en de uitgeharde hars wordt als een steen in de ring gezet. Er zijn ook andere manieren om as in sieraden te verwerken.

Waarom zou je een asring laten maken?
Dit zijn bijzondere ringen waarin een klein beetje as van een overleden persoon is verwerkt. De overleden persoon is daardoor gevoelsmatig dichter bij je. Je draagt een klein stukje van de overleden persoon letterlijk bij je in een prachtig symbool: de ring. Er bestaan ook ashangers en asbedels. Deze unieke sieraden kunnen nabestaanden troost bieden. Omdat je weet dat je toch nog iets van een dierbare bij je draagt, is een asring ook een persoonlijk en dierbaar bezit.

Hoe worden asringen gemaakt?
Afhankelijk van het model asring dat je kiest, wordt een klein beetje as in de ring verwerkt of verstopt. Je kunt dus asringen bestellen waarbij de as zichtbaar verwerkt is, bijvoorbeeld in een druppel uitgehard hars, of waarin de as verstopt zit in een afgesloten ruimte in de ring. Deze prachtige ringen zijn verkrijgbaar in zilver, goud of ander edelmetaal. Met of zonder ingezette edelstenen. De nabestaanden die asringen bestellen willen, moeten een beetje as van de crematie apart houden en opsturen naar de juwelier die de as in de asring verwerkt.

Kun je de as uit een asring verliezen?
De as in een asring wordt zodanig verwerkt of verstopt dat je niet bang hoeft te zijn dat de as eruit valt of verwaaid met de wind. Juweliers die deze ringen vervaardigen zijn gespecialiseerd in het verwerken van as in ringen. De as wordt met de grootste respect behandeld. Behalve wanneer een ring kapotgemaakt zou worden, wordt de as van een overledene veilig in het sieraad vereeuwigd.

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.