Sport & bewegen

Besparen op voetbalkleding: hoe doe je dat?

12 mei , 2020  

Wil je graag een voetbaltenue kopen of trainingspak, of heb je een kind die dat graag doet? Dan weet je vast en zeker dat de prijzen voor dit soort outfits behoorlijk aan de hoge kant kunnen liggen. Een beetje tenue kost je al snel vele tientallen euro’s, of soms zelfs nog wat meer. Zijn er manieren om niet zo veel te hoeven betalen?

Hoe populairder, hoe duurder
Over het algemeen geldt dat de populariteit van een bepaald artikel of kledingstuk, de prijs voor een deel bepaalt. Als veel mensen iets willen kopen, kun je er gerust een wat hogere prijs voor vragen. Dit werkt zo ook voor een groot deel met sportkleding. De grote merken, de A-merken, zijn vaak duurder dan de wat minder bekende of populaire. Door te kiezen voor voetbalkleding van een minder bekend merk, kun je vaak al aardig wat geld besparen.

Helaas werken de meeste betaald voetbalclubs uit binnen-en-buitenland samen met een bekend, en dus duurder merk. Wil je kleding van je favoriete club kopen, dan lopen de kosten dus al snel flink op. Ook hier kun je echter, door slim te kopen, best nog wat geld besparen.

Goed zoeken en op het juiste moment kopen
Een aantal clubs is heel streng als het gaat om de verkooppunten van hun tenues. Er zijn zelfs clubs die de kleding uitsluitend via hun eigen shop verkopen. Op deze manier wordt een goedkoop voetbaltenue scoren lastig, maar nog steeds niet onmogelijk.

De meeste tenues worden vlak voor het begin van een nieuw seizoen geïntroduceerd. Op dat moment betaal je er de hoogte prijs voor. Wil je een Liverpool voetbaltenue kopen, dan ben je op dit moment al snel meer dan 100 euro kwijt. Wacht je echter even met kopen, bijvoorbeeld tot in de winterstop, dan loopt de prijs vaak al iets terug. Heb je nog meer geduld, en koop je het tenue pas in het voorjaar, dan kun je tot wel 50% goedkoper uit zijn. De club en de winkels die het tenue verkopen willen dan tenslotte van hun voorraden af, want het nieuwe tenue voor het seizoen erna is alweer in aankomst.

Bij clubs die de verkoop wat meer vrij hebben gegeven, kan het ook de moeite lonen om de prijzen van de verschillende aanbieders goed met elkaar te vergelijken. Er zijn winkels die duidelijk goedkoper zijn dan andere, en dat is mooi meegenomen. Ook hier geldt weer dat de prijzen richting het einde van het seizoen zullen gaan dalen, dus dit is en blijft het goedkoopste moment om toe te slaan.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.