Sport & bewegen, Vakantie & reizen

Bike touring wordt steeds populairder en dit is waarom

16 feb , 2022  

Er zijn verschillende manieren om iets van de wereld te zien. Op de fiets is misschien wel de leukste manier. Het is niet voor niets dat bike touring steeds populairder wordt. We geven een aantal redenen waarom bike touring terecht zo populair is. Geïnteresseerd om het ook zelf te gaan doen? Lees deze tips van Bikester!

Eén met de omgeving

Hoewel je met de auto of in een tourbus natuurlijk meer meters kunt maken, ervaar je de omgeving op de fiets veel meer. Je snuift de geur van de omgeving op, hoort alle geluiden, voelt de weersomstandigheden. Zo beleef je de locatie waar je aan toeren bent echt, en dat voegt zo veel meer toe aan je tocht.

Meer meters maken dan te voet

Bovenstaande geldt natuurlijk ook voor wanneer je gaat hiken, te voet dus. Het nadeel daarvan is echter dat je geen grote afstanden kunt afleggen en dus in de beschikbare tijd maar een relatief klein gebied kunt verkennen. Op de fiets kun je meer zien zonder in te hoeven leveren op het echt ervaren van de omgeving.

Actieve vakantie

Ieder mens heeft zo zijn eigen voorkeur voor de ideale vakantie om even los te kunnen komen van het dagelijks leven. Velen zweren echter bij een actieve vakantie, omdat in beweging zijn helpt om je hoofd leeg te maken. Bike touring is een goede manier om daar invulling aan te geven, zeker ook omdat het soms best uitdagend kan zijn, waardoor je aandacht vooral uitgaat naar de inspanning die je moet leveren. Dat kan bevrijdend zijn.

Duurzaam toeren

We worden ons allemaal steeds bewuster van onze ecologische voetafdruk. We zorgen in de meeste gevallen voor CO2-uitstoot als we de auto, de bus of het vliegtuig nemen. Daarom proberen we dat steeds meer te beperken. De fiets biedt een duurzaam alternatief om ons voort te bewegen. Bike touring is daarmee een duurzame invulling van een vakantie waarin je toch veel kunt zien en ervaren.

Weg uit de drukte

De behoefte aan vakantie kan vaak ook de behoefte zijn om even weg te zijn uit de drukte. Bij de gemiddelde strandvakantie of stedentrip geraak je echter van de ene drukte in de andere drukte. Bij bike touring trek je het veel rustigere achterland in om te genieten van de natuur en leuke kleine plaatsjes en kun je echt even wegkomen uit de drukte.

Veel goede redenen dus om voor bike touring te kiezen als invulling van je vakantie. Even investeren in een goede fiets en de juiste uitrusting, en dan kun je helemaal tot jezelf komen op de fiets in een mooie omgeving.

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.