Lifestyle, Sport & bewegen

De rebounder trampoline

13 jan , 2020  

Een training op de rebounder. Een ronde minitrampoline met een diameter van één meter die het lichaam meer opveert dan een gewone trampoline. Het is een heel geschikt hulpmiddel voor cardio- en aerobicsoefeningen. Het is meer dan een beetje springen.

Jump parken
De jump XL trampolineparken is een ander kaliber. Het lijken kinderpaleizen waar kinderen springen op partymuziek met een stevige beat. De rage van overdekte trampolineparken is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Naast de vrije springuren worden bij meeste hallen speciale work-outs aangeboden, bedoeld voor mensen die willen afvallen. Wie een uur non-stop intensief springt, raakt zo’n 450 calorieën kwijt.

Calorie verbranding
Uit recent onderzoek blijkt dat wanneer je een springsessie gedurende negentien minuten volhoudt, je als vrouw 8,3 calorieën per minuut verbrandt. Volgens onderzoekers verbrand je in dat tijdsbestek evenveel calorieën als wanneer je 23 kilometer per uur fietst of 1,6 kilometer in tien minuten rent. Gemiddeld gezien verbrandt een volwassen persoon van 75 kilo zo’n 42 calorieën per 10 minuten. Iemand van rond de 100 kilo verbrandt in diezelfde tijd 55 calorieën. Dit zijn richtlijnen. Natuurlijk is leeftijd, fitnessniveau, de intensiteit van springen en lengte ook van belang. Er wordt zelfs gezegd dat doordat je het hele lichaam stimuleert, de cardiovasculaire voordelen van trampolinespringen groter zijn dan bij hardlopen.

Fitness
Een fitness trampoline is een manier om af te vallen. De mini trampolines zijn verkrijgbaar in twee verschillende afmetingen namelijk 100 cm en 125 cm. Elke fitness trampoline kan aangepast worden aan het eigen lichaamsgewicht.

Revalidatie
Een kleine trampoline of rebounder wordt gebruikt in revalidatie centra. Ook wordt het veel gebruikt door ouderen, ziekenhuizen en fysiotherapeuten. Het is namelijk niet belastend voor de gewrichten, maar wel een hele goede training voor de spieren.

De eerste keer op de rebounder voel je je weer een kind. Trampoline springen zorgt ervoor dat de hormonen serotonine en endorfine worden aanmaakt.

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.