Sport & bewegen

Dit is waarom jij vandaag nog een e-bike moet hebben!

22 sep , 2020  

De e-bike is de laatste jaren geëvolueerd van een mobiliteitshulpmiddel voor gepensioneerden, tot een hippe musthave in het hedendaagse stadsleven. Deze verschuiving heeft alles te maken met het enorme aanbod aan verschillende elektrische fietsen waaruit men vandaag de dag kan kiezen. Van een sportieve trekkingfiets tot de veelzijdige elektrische transportfiets én alles wat daartussen zit. Het is vandaag de dag allemaal verkrijgbaar op de fietsenmarkt. Naast dat je met een e-bike dus de blits maakt op het fietspad, zijn er nog veel meer voordelen van elektrisch fietsen. We delen er een aantal in deze blog.

Altijd wind mee, zelfs bij tegenwind
Maar wat maakt een e-bike ook alweer bijzonder? Juist, de trapondersteuning natuurlijk! De e-bike is voorzien van allerlei techniek elementen zoals een accu, een motor en niet te vergeten het bedieningsdisplay, die samen zorgen voor trapondersteuning. De technologie die ervoor zorgt dat je moeiteloos vooruit komt met je e-bike. Het werkt als volgt: je trapt net als op een gewone e-bike, maar afhankelijk van hoe hoog je de ondersteuning hebt ingesteld, krijg je een licht steuntje in de rug. Het gevolg hiervan is dat fietsen minder inspanning en tijd kost. Lange afstanden afleggen, naar bijvoorbeeld het werk, wordt met een e-bike dus weer toegankelijk.

Draag zo je steentje bij aan een schoner milieu
Oké, nu dat de functionele voordelen van zo’n elektrisch aangedreven fiets zijn belicht, is het tijd om de voordelen van elektrisch fietsen voor het milieu te bespreken. Je e-bike is namelijk een prima vervanger voor de auto. Voor ritjes naar de school van je kids, de supermarkt en de sportclub, is het namelijk helemaal niet nodig om altijd de auto te gebruiken. Soms is fietsen op een e-bike zelfs sneller. Boven alles is elektrisch fietsen natuurlijk beter voor het milieu in vergelijking tot de auto. Je CO2 uitstoot neem drastisch af op het moment dat je de fiets boven de auto verkiest. Zeer zeker als je je e-bike ook inzet als vervoermiddel binnen het woon-werkverkeer. Dat scheelt jou file en de atmosfeer een hoop CO2 vervuiling.

De overheid is de voordelen van de e-bike binnen het woon-werkverkeer ook niet onopgemerkt gebleven. Uit het besef dat voorgaande regelingen zakelijk elektrisch fietsen niet aantrekkelijker maakten, is een nieuwe regeling geboren. Sinds januari 2020 is het hierdoor voor zowel werkgever als werknemer zeer aantrekkelijk om een elektrische fiets van de zaak te rijden. Met slechts 7% bijtelling is de e-bike van de zaak ook fiscaal gezien een goede deal!

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.