Sport & bewegen

Drie e-bikeroutes ideaal voor de elektrische damesfiets!

11 jun , 2021  

Het lijkt erop dat we eindelijk in een warm voorjaar beland zijn. En als het zonnetje eenmaal schijnt dan kriebelt het bij iedereen om buiten te zijn en erop uit te gaan. Dan is er niets lekkerder dan een fijne fietstocht. Met de wind door je haren en de zon op je bol. Na zo’n fietstocht heb je echt het gevoel dat je een dagje op vakantie bent geweest.

Met een elektrische damesfiets brengt het fietsen je nog meer ontspanning. Wanneer de wind opsteekt, wanneer je je in heuvelachtig gebied bevindt of je bent een beetje moe geworden – dan zet je gewoon de ondersteuning aan! Met het gemak van een ondersteunende motor kun je veel langere afstanden maken dan je gewend bent en dus veel meer zien op één dag!

Wil jij een mooie route fietsen en zo’n fijne vakantiedag in eigen land beleven? Wij hebben voor jou een aantal prachtige routes uitgekozen, speciaal voor e-bikes! Denk je nu: ‘Een route speciaal voor e-bikes? Bestaat dat?’ Ja, dat bestaat! Deze routes zijn namelijk lekker lang en gaan over veel vlak terrein.

Route 1: Langs Lisse en de Noordzeekust

Dit is een prachtige fietsroute langs de kust en wanneer je hier in het voorjaar fietst: ook vol bloemenvelden. Narcissen, tulpen en hyacinten – je komt ze hier allemaal tegen. Je start in Lisse, fietst noordelijk richting Hillegom. Je houdt Heemstede links van je. Je fiets over Aerdenhout en daarvandaan rijd je richting de kust naar Zandvoort. Vanaf Zandvoort laat je je afzakken langs de kustlijn richting Noordwijk. Vanaf Noordwijk fiets je over Voorhout weer terug naar Lisse. De route is 63 kilometer lang, dus een prima afstand voor jouw e-bike.

Route 2: Rondje rond het Friese Tjeukemeer

Is de Elfstedentocht te fiets toch een beetje te hoog gegrepen? Dan is een rondje rond het Tjeukemeer, of Tsjûkemar zoals de Friezen zeggen, een heel goed alternatief. Ook deze route is 63 kilometer. Een route door weids, vlak landschap, langs meren, slootjes en schilderachtige dorpjes waar de tijd een beetje stil heeft gestaan. De route start in Heerenveen, vanuit Heerenveen neem je de Jousterweg naar Oudehaske. Dan fiets je richting Rottum en fiets je met een bocht via het Tjeukemeer richting Scharsterbrug. Je fietst noordelijk richting Langweer. Je laat je afzakken naar Sint Nicolaasga. Daarna fiets je onderlangs het Tjeukemeer naar Delfstrahuizen. Via uitgestrekte polders fiets je dan weer noordelijk richting Heerenveen.

Route 3: Brabantse Grave en Ravestein route 

Een leuke route door het Brabantse landschap is deze tocht van 54 kilometer langs de slingerende Maas. Zo kom je langs drie charmante, maar heel verschillende vestingsdorpjes: Grave, Ravestein en Megen. En natuurlijk langs prachtige kerken en kloosters zoals je ze alleen in het zuiden van ons land tegenkomt. Je start met fietsen in Ravestein, dan zet je koers stroomopwaards langs de Maas richting Megen. Vanuit Megen zak je af naar Macharen en Elzenburg. Je kruist natuurgebied Herperduin richting Schaijk. Vervolgens fiets je oostelijk richting Reek. Je fietst langs het oefenterrein Reek en gaat dan weer naar het noorden richting Velp. Dan fiets je naar Grave en vanaf daar weer langs de Maas naar eindbestemming Ravestein.

Kortom, onze tip: trek er lekker op uit op je elektrische fiets en ontdek Nederland op de e-bike!

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.