Sport & bewegen

Een blessure en toch sporten? Draag dan een goede sport brace

30 aug , 2021  

Last van een lichte blessure en wil je toch doortrainen? Met het dragen van een juiste sport brace bereik je precies dat. Een goede brace geeft de juiste bescherming en ondersteuning tijdens het sporten of hardlopen. Een sport brace geeft een constante druk (compressie) op je gewricht en de spieren eromheen. Naast de stabiliteit die een brace geeft, verlicht deze ook je pijn en voert afvalstoffen sneller af. Je kunt langer doortrainen met meer kracht dan zonder het dragen van een sport brace.

Voordelen van het dragen van een sport brace
De druk die een sport brace geeft, zorgt voor een stabiliteit die een verzwikking of verdraaiing helpt te voorkomen. Ook gaat een goed passende sport brace verzuring en kramp tegen. Zo kun je langer doortrainen en presteer je ook beter. Je herstelt een stuk sneller na een training; je kunt een sport brace dan ook prima dragen om sneller te herstellen maar ook om een blessure of verzwikking tegen te gaan.

Het dragen van een sportbrace beschermt ook de spieren en banden en houdt deze strak. Hierdoor heb je een betere uithoudingsvermogen en dat helpt goed bij het uitoefenen van explosieve spring- en krachtoefeningen.

Verschillende sport braces voor verschillende blessures
Het kiezen van de juiste sport brace is erg belangrijk. Uiteraard kies je bij een enkel blessure een enkel brace en bij een knie blessure een knie brace. Binnen braces heb je ook veel verschillende soorten: sommige zijn als een compressiekous en kun je ook zo aantrekken. Je kunt zo’n brace verder niet in compressie (druk) verstellen. Soms is een sleeve brace meer dan genoeg, vooral ter preventie van een blessure of verzwikking.
Voor optimale steun tijdens het sporten en bij een bestaande blessures is het raadzaam om een verstelbare sport brace te kiezen. Deze hebben banden met klittenband sluiting en bij deze sport braces kun je dan ook zelf de druk en de maat bepalen voor optimale steun.

Welke sport brace past het beste bij mijn wensen?
Het aanbod van sport braces is enorm, vooral online vind je een groot aanbod. Het kiezen van een juiste brace begint bij een selectie maken van de betere merken. Denk aan Thuasne, Push, Bauerfeind en Medi. Maar ook het sportmerk CEP heeft goede sleeve braces (ter preventie of bij lichte klachten). Bij een zware blessure neem je een sport brace met klittenband sluiting en een spalk of met baleinen (versteviging in de brace). Advies nodig? Bij een site zoals Olfit.nl vind je een aanbod van de betere braces en kun je ook gerust informatie inwinnen mocht je nog vragen hebben!

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.