Boeken, Outdoor, Sport & bewegen

Kinderkopjes en kiezelpaden… je moet er van houden ;-)

21 mrt , 2018   Video

Over kasseien en kiezelstenen wordt al meer dan honderd jaar gefietst. Wielerwedstrijden, zoals de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en meer recent de Strade Bianche, danken hun internationale bekendheid en karakter aan de stoffige paden vol grind en keien. Op die stroken staan de helden op.

Ook in Nederland liggen wegen die zijn geplaveid met wielerhistorie, verscholen in de Drentse bossen, achter Brabantse boerenerven of in het uitgestrekte Zeeuwse landschap. Er worden zelfs diverse wedstrijden op verreden. In dit boek worden, met verhalen en ervaringen van bekende Nederlandse wielrenners, de kasseistroken en grindwegen letterlijk op de kaart gezet.

[bol_product_links block_id=”bol_5ab0de9fa3926_selected-products” products=”9200000085089609″ name=”KoersenOverKasseien” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Over de auteur
Martijn Sargentini (Amsterdam, 1976). Fietste op zesjarige leeftijd al over de afsluitdijk. Met tassen achterop. Is sindsdien nooit meer afgestapt, maar haalde op z’n dertigste toch maar een rijbewijs. Om voortaan de fiets mee te kunnen nemen naar plekken waar geen treinen komen.

Houdt van koers en parcours. Kijkt urenlang op stafkaarten en hoogteprofielen en kijkt soms touretappes met een atlas op schoot. Ziet altijd reikhalzend uit naar het WK, vooral als het ver weg georganiseerd wordt en het daardoor ’s nachts kijken is. Heeft tijdens dagen waarop de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix worden gereden altijd de deur op slot en de telefoon uitgeschakeld.

Maakt met zijn racefiets soms een omweg voor een goed frituur. Rijdt dan altijd met pap in de benen terug naar huis. Bezoekt graag zo nu en dan een wielerwedstrijd en schrijft verhalen als supporter achter de hekken voor o.a. Hetiskoers.nl, Helden in de wielersport in Brabant, De Muur, Fiets magazine.

 

, , , , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.