Sport & bewegen

NK Tegenwindfietsen

23 nov , 2015   Video

Het officiële NK Tegenwindseizoen is weer begonnen! Dit jaar vindt de derde editie van het NK Tegenwindfietsen plaats. In voorgaande jaren knokten al meer dan 250 deelnemers zich een weg tegen de wind.

Het toneel is wederom de 8,5 kilometer lange Oosterscheldekering in Zeeland; afgelopen zomer nog het toneel van de Tour de France. Het wachten is op een dag met minimaal windkracht 7.

Het NK Tegenwindfietsen: een heroïsche fietswedstrijd op een gewone Gazelle fiets, tegen één van Hollands beroemdste fietsergernissen: de Hollandse tegenwind!

Deelnemers rijden over 8,5 km op een oerdegelijke herenfiets zonder versnellingen om het hardst. Iedereen kan meedoen! Fietsers, hardlopers, triatleten, alleskunners, duursporters, uitdagingszoekers en andere gekken zijn welkom. Net als bij de Elfstedentocht wordt gewacht op de juiste omstandigheden. In dit geval: minimaal windkracht 7 met pieken naar windkracht 8.

Waar en wanneer?
Het NK Tegenwindfietsen gaat pas door bij minimaal windkracht 7 en wordt ergens tussen nu en het einde van dit jaar verreden. In samenwerking met een weerexpert worden de windontwikkelingen goed in de gaten gehouden. Dat er wind komt weet de organisatie vaak al een week of twee van tevoren. Maar of het minimaal windkracht 7 is, de wind uit het zuidwesten komt en lang genoeg aanhoudt weet de organisatie pas drie dagen van tevoren. En dan luidt het: ‘We kriehen sturm’, de Zeeuwse variant op ‘It Giet Oan’.

Vanaf dat moment kan men zich inschrijven. De eerste 250 inschrijvingen bemachtigen een startbewijs. Het inschrijfgeld komt ten goede aan het Jeugdsportfonds Zeeland, voor kinderen die wel een beetje wind in de rug kunnen gebruiken.

Houd deze site in de gaten voor de actuele datum!

Voorinschrijving is mogelijk via voorinschrijving@nk-tegenwindfietsen.nl als u durft!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.