Lifestyle, Sport & bewegen

Sigma HEADLED II – Meer lichtvermogen voor running en outdoor

7 jun , 2017  

Met de nieuwe HEADLED II overtreft SIGMA SPORT haar voorgaande hoofdlampen qua vermogen en lichtbeeld. Maximaal 180 Lumen licht en een groot verlicht oppervlak bij een bereik van maximaal 35 m zijn de belangrijkste kenmerken van de sportieve verlichting. Grootte en gewicht van de HEADLED II zijn tot een minimum gereduceerd. Met slechts 56 gram is het één van de lichtste in haar klasse. Daarmee is de lamp op het hoofd amper merkbaar en een ideale metgezel voor elke outdoor-activiteit.

De hoofdlamp beschikt over vijf verschillende lichtmodi. In de power modus levert de HEADLED II maar liefst 120 Lumen Output. In de standaard modus zijn dit er nog steeds 50 Lumen en in de eco-modus is dit gereduceerd tot een zuinige 10 Lumen. Ideaal wanneer verbindingsvrij licht, bijvoorbeeld bij het lezen, nodig is. Daarnaast is er een SOS-knippermodus en een zogenaamde boost-modus, welke gedurende 10 seconden de lichthoeveelheid tot 180 Lumen verhoogt. Dat is vooral handig wanneer men kortstondig meer licht nodig heeft. Al naar gelang de lichtmodus houd de lithium-ionen accu het maximaal 20 uur lang vol. Met de meegeleverde micro-USB-kabel is de accu in maximaal twee uur weer volledig opgeladen en gebruiksklaar.

Net als bij de meeste SIGMA lampen fungeert de permanent verlichte bedieningsknop tegelijkertijd als laadinidicator en geeft aan in welke toestand de accu zich bevindt. Vanaf 70 procent van de accu-capaciteit brandt de LED in de knop groen, onder 30% wordt de indicator rood.

Het design van de elastische voorhoofdband is zowel eenvoudig als sportief. Door de kunststof schuif kan de grootte traploos aan elke hoofdomvang worden aangepast. Een reflecterende lus op het achterhoofd verhoogd de veiligheid bij slechte lichtcondities.

De toepassingsmogelijkheden van de HEADLED II zijn grenzeloos. Of het nu is bij wandeltochten, bij een boswandeling of bij het tent opzetten laat op de avond; de nieuwe hoofdlamp brengt met haar tot wel 90 graden verticaal zwenkbare lichtbundel overal licht in de duisternis.

De nieuwe HEADLED II is vanaf april 2017 tegen een adviesprijs van € 24,95 verkrijgbaar.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.