Sport & bewegen

Verpulver je hardloop-pr’s

12 mrt , 2024  

Wat is er nou mooier dan na een rondje hardlopen in Strava of Runkeeper te zien dat je op een segment je pr hebt verbetert of zelfs ergens een beker in de wacht hebt gesleept? Hier doe je het toch allemaal voor: beter worden! Naast training en voeding is ook materiaal hierbij natuurlijk essentieel waarbij de hardloopschoen een cruciale rol in neemt. Loop je al een behoorlijk tempo en wil je nèt dat beetje extra? Dan kun je nog sneller hardlopen met carbon zolen. Het kost een paar centen maar dan heb je ook wat 🙂

Eén van de grotere spelers in deze markt zijn Mizuno hardloopschoenen en dan met name de nieuwe Wave Rebellion Pro 2. Deze carbon racer is responsiever, agressiever in de afzet en stabieler dan zijn voorganger. Hij levert extra snelheid, zodat je jouw beste tijd al gauw met minuten verbetert.

De Rebellion Pro heeft zich bij veel hardlopers bewezen en heeft in de Pro 2 een waardige opvolger. Zijn hiel staat wat steiler omhoog zodat je makkelijker op je midden- en voorvoet blijft lopen, ook als je vermoeid raakt tijdens lange afstanden. Dankzij de doordachte zool neem je vanzelf een anatomisch correcte loophouding aan waarbij je een formidabele voortstuwing ervaart.

Hoogst mogelijke energieteruggave
De Pro 2 heeft 32% meer Enerzy Lite+ foam voor de hoogst mogelijke energieteruggave. In combinatie met de Carbon Infused Wave Plate heeft de schoen een agressievere afzet vanaf de voorvoet waardoor je een flinke snelheidsimpuls krijgt: Mizuno Smooth Speed Assist. Het geeft de schoen ook zijn bijzondere silhouet. De carbonplaat loopt over de volledige lengte van de zool en heeft in de voorvoet inkepingen voor een soepele afwikkeling. Carbon is een stuk stijver dan glasvezel wat zorgt voor extra snelheid. 

Stabieler door de bocht
Het bovenwerk van de Pro 2 is dunner en sterker. Het materiaal ademt uitstekend en zit strak omsloten om je voet zodat je stabieler de bochten neemt. Om de stabiliteit nog verder te verbeteren heeft de carbon racer nu een gesloten slijtzool en een bredere basis van de middenvoet. Er is ook 2 mm extra foam onder de voorvoet geplaatst voor extra dempend vermogen.

Groot pluspunt van de Wave Rebellion Pro 2 is dat hij ook nog eens heel lang meegaat. Dat maakt de wedstrijdschoen voor veel langeafstandlopers de perfecte schoen om keer op keer PR’s te verbreken.

 

, , , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.