Sport & bewegen

Vindt tijd voor de dingen in je leven die je leuk vindt

3 jun , 2021  

Ben jij een van de vele mensen bent die vindt dat het leven wordt gedomineerd door werk en andere spanningen die het middelpunt van je leven uitmaken, dan heb je het misschien wel moeilijk om de tijd te vinden om te focussen op de leukere zaken in het leven. Hoewel dit kan aanvoelen als een noodzakelijke bijkomstigheid van het volwassen zijn en het hebben van een voltijdse baan, is het belangrijk dat je je hobby’s en interesses niet op de achtergrond laat verdwijnen. Omdat het koesteren daarvan ook kan fungeren als het verzorgen van je geestelijke gezondheid.

Zorg dragen voor je geestelijke gezondheid is net zo belangrijk als zorg dragen voor je lichamelijke conditie, in sommige gevallen kunnen de twee elkaar zelfs overlappen. Het maakt dus niet uit welke vorm je hobby’s aannemen, of ze meer actief of meer ontspannen zijn. Zolang je er maar genoeg tijd voor hebt en ervoor zorgt dat je leven niet volledig in beslag wordt genomen door alleen maar werk. Het hebben van deze interesses en de tijd die je daaraan besteedt, kan de tijd op het werk ook draaglijker maken. Je beseft dan namelijk dat je na het werk altijd iets hebt om naar uit te kijken.

Je Favoriete Sportevenementen Zien
Wat je besluit te doen met je vrije tijd hoeft ook niet onopvallend te zijn. Breng je je tijd graag door met het bezoeken van grootschalige evenementen en festivals, dan is dat een prima keuze. Deze evenementen kunnen zeer effectief zijn om je gedachten ver weg van het werk te houden en je even in een leukere stemming te brengen. Het belangrijkste is gewoon plezier maken en elke activiteit kan een uitgroeien tot een mooie hobby of een interessant tijdverdrijf, als je er maar plezier aan beleeft. Denk je eraan om er op uit te trekken en wil je weten waar je team tijdens het Europees Kampioenschap speelt, neem dan een kijkje op EK 2021 waar.

Eenvoudigweg Genieten
Soms hoeven deze hobby’s en interesses niet eens iets groots en spectaculair te zijn. We denken soms dat je iets bijzonders moet doen om het als een hobby te kunnen beschouwen, maar dat is zeker niet het geval. Ben je iemand die kan genieten van een mooie wandeling en de groene ruimte in je buurt, dan is het belangrijk dat je daar tijd voor maakt, net zoals iemand die graag kleding maakt en ervan geniet om die vervolgens door te verkopen. Wandelen en tijd doorbrengen in de natuur hebben immers belangrijke mentale voordelen, die niet te versmaden zijn.

Iets wat samen kan gaan met meer tijd buiten doorbrengen (hoewel uiteraard niet verplicht) is het eenvoudige plezier van lezen. Lezen is iets dat veel mensen opzij schuiven ten gunste van TV kijken of videospelletjes spelen als ze de kans krijgen om te ontspannen. Hoewel daar niets mis mee is om tijd door te brengen, is er niets dat kan tippen aan het pure escapisme van een goed boek. Als je gaat zitten en je laat meevoeren naar een andere wereld, kun je je gedachten ver weg brengen van je eigen problemen en genieten van een volledig andere wereld.

Als we de tijd vinden om ons te richten op de dingen die we leuk vinden, worden we gelukkiger en meer betrokken. En dat kan de kwaliteit van ons leven alleen maar verbeteren. Zorg er dus voor dat je genoeg tijd inplant om te genieten van wat je leuk vindt.

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.