Sport & bewegen

Waarom elektrisch fietsen goed voor je is

13 sep , 2019  

Over het rijden op elektrische fietsen is jarenlang gezegd dat het vooral voor oude of luie mensen was. Inmiddels is dat beeld wel flink veranderd. Er zijn allerlei soorten fietsers die voordeel hebben van de e-bike. Dit komt natuurlijk niet in de laatste plaats doordat de gezondheidsvoordelen van de e-bike steeds duidelijker worden. Het is zeker ook goed om na te denken over een e bike kopen via Mantel. Zo profiteer je zelf ook van de volgende pluspunten.

1. Houd je intelligentie op niveau
Er is uit verschillende onderzoeken naar voren gekomen dat bewegen niet alleen goed is voor het lichaam, maar ook voor de geest. Zo blijf je bijvoorbeeld mentaal sterker. Ook is het daadwerkelijk zo dat de intelligentie beter bewaard blijft. Door meer activiteit blijven de hersenen fitter en actiever. Zo bleek uit tests die door proefpersonen die regelmatig op de elektrische fiets reden werden gedaan. Wie bij de tijd wil blijven kiest dus voor de e-bike.

2. Ouderdomsziektes voorkomen
Doordat de mens gemiddeld steeds ouder wordt, zijn ook ouderdomsziektes meer en meer een probleem. Denk aan hart- en vaatziekten, maar denk ook aan diabetes type 2. Door voldoende te bewegen, is hier in grote mate iets tegen te doen. Wie op een elektrische fiets begint te fietsen, maakt snel meer kilometers dan voorheen. Wat gelijkstaat aan meer bewegen en dus aan betere bewapening tegen deze ouderdomskwalen. Ook in dat opzicht is de e-bike een goede keuze.

3. Beter voor de maatschappij
Een e bike kopen via Mantel is ook een goede daad voor de gehele maatschappij. Uit onderzoek blijkt dat de elektrische fiets bijdraagt aan verminderd gebruik van onder meer scooters en de auto. Dit betekent dus ook dat er minder uitstoot van CO2 plaatsvindt. Dit draagt weer bij aan een beter milieu. Daardoor is het gebruiken van de e-bike dus niet alleen voor jezelf, maar ook voor alle mensen om je heen voordelig voor de gezondheid.

4. Algehele fitheid
Ook niet onbelangrijk is het voordeel van de e-bike voor de algehele gezondheid. Wie meer beweegt zal de spieren soepeler houden en de botten sterker houden. Het systeem van hart en longen blijft in betere conditie. De hersenfunctie werkt beter en de geestelijke gezondheid wordt er positief door beïnvloed. Uiteindelijk is voldoende kilometers maken op de elektrische fiets dus voor iedereen voordeliger. De algehele gezondheid blijft er een stuk beter van en daar is ieder mens natuurlijk bij gebaat.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.