Sport & bewegen

Wat kunnen we verwachten van Van Gerwen?

18 feb , 2020  

De Premier League Darts is al een aantal speelronden onderweg en Michael van Gerwen is de reeks goed begonnen. De eerste wedstrijd op 6 februari tegen Wright is gewonnen en de tweede wedstrijd tegen Gurney zelfs overweldigend. De uitslag van 1-7 heeft daarin het krachtsverschil al laten zien. In de volgende speelronde op 20 februari neemt Van Gerwen het op tegen Nathan Aspinall. De verwachting is dat de Nederlandse darter deze partij zonder al te veel tegenstand gaat winnen.

Aanvoerder van de ranglijst
Na twee speelronden staat Michael van Gerwen bovenaan de ranglijst van de Premier League Darts. Als de darter de derde speelronde eveneens weet te winnen, blijft de eerste plaats door hem bezet. Het programma darts laat zien dat de rivalen Durrant en Anderson het in de derde speelronde tegen elkaar opnemen. Met Durrant en Anderson op een respectievelijk tweede en vierde plek is een gelijkspel in deze wedstrijd mogelijk een optie. Als Van Gerwen zijn partij wint, neemt de darter daarmee in dat geval twee punten afstand van deze darters. De Nederlandse darter is de enige in de Premier League Darts die alle wedstrijden tot nog toe heeft gewonnen. Bovendien is het de favoriet om deze competitie te winnen. De darters op de tweede, derde en vierde plek hebben een wedstrijd gewonnen en een wedstrijd gelijkgespeeld.

Van Gerwen neemt het op tegen Aspinall

Aspinall is uiteraard geen onbekende tegenstander van de Nederlander. De laatste wedstrijden zijn in het voordeel van Michael van Gerwen geweest, zoals onder meer op het WK Darts 2020 op 30 december 2019 in de halve finale. In die wedstrijd is Aspinall met 6 tegen 3 verslagen. Ook de bookmakers geloven erin dat Van Gerwen de wedstrijd tegen Aspinall in de derde speelronde van de Premier League Darts gemakkelijk gaat winnen. De voorkeur gaat namelijk duidelijk uit naar de Nederlandse darter om als winnaar aan te merken. Ook de posities van de PDC Order of Merit wijzen dat uit. waar Van Gerwen bovenaan staat en Aspinall op de achtste plaats. De wedstrijd is overigens live te volgen via een livestream of op televisie via RTL Z. Het is de derde wedstrijd van de derde speelronde die om 21.35 uur van start gaat.

Verdere verwachtingen
Er staan vooralsnog na de derde speelronde nog zeven wedstrijden in de Premier League Darts te wachten met daarna het vervolg van de competitie. In de vierde speelronde speelt de Nederlander in Dublin tegen gastspeler William O´Connor. In de vijfde speelronde neemt Van Gerwen het op tegen Michael Smith en een ronde later tegen Gerwyn Price. Deze twee partijen lijken wat spannender te worden dan de eerstvolgende wedstrijd op donderdag 20 februari. Smith heeft een vijfde positie in de PDC World Ranking en Price een derde positie. Deze wedstrijden zijn dus geen zekerheden voor van Gerwen, maar dat maakt het alleen maar extra spannend.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.