Thee

Eerste Fuze Tea van getrokken thee

22 feb , 2020  

Coca-Cola maakte eerder al bekend de receptuur van hun Fuze Tea te gaan wijzigen. In Nederland wordt nu de eerste Fuze Tea gelanceerd, gemaakt van getrokken thee. Bovendien zit deze  Fuze Tea, in de smaak Blueberry Jasmine, ook in een verpakking van 100% gerecycled plastic.

De Fuze Tea Blueberry Jasmine is de eerste ijstheevariant van het bedrijf volgens een nieuwe recept. Later dit jaar worden alle varianten gemaakt van ‘getrokken thee’ in plaats van gedroogd thee-extract. Met de introductie wordt ingespeeld op de voorkeuren en wensen van de Nederlandse consument voor een breder aanbod in groene thee.

Naast de vernieuwde receptuur heeft Coca-Cola ook een volgende stap gezet richting duurzamere verpakkingen. Anouk van Huissteden, brand manager new beverages bij The Coca-Cola Company: “Alle PET-flessen van Fuze Tea zijn vanaf nu gemaakt van 100% gerecycled plastic (rPET). De van origine groene verpakkingen – alle Fuze Tea Green Tea varianten – zijn nu ook transparant van kleur. Door hiervoor te keizen, kunnen we op grote schaal en met een continue stroom transparant PET inzamelen en inzetten als grondstof voor nieuwe verpakkingen.”

Coca-Cola maakt in Nederland ruim 26 miljoen Fuze Tea flessen per jaar van 100% gerecycled plastic. Hiermee wordt ruim een half miljoen kilo aan nieuw plastic bespaard en is er zo’n 40% minder CO2 uitstoot.

Bron: Foodclicks

, , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.