Gezondheid, Thee

Thee drinken kan risico op vroegtijdig sterven verkleinen

7 okt , 2014  

Vaak thee drinken kan het risico op een vroegtijdige dood verkleinen. Dit blijkt uit onderzoek onder 131.401 volwassenen. Volgens een nieuw onderzoek wordt de kans op vroegtijdig overlijden door het regelmatig drinken van thee tot wel een kwart verminderd, meldt Daily Mail.

De voordelen voor de gezondheid zijn volgens de onderzoekers grotendeels te wijten aan de ingrediënten die in de thee zitten. Met name de antioxidanten zouden een positief effect op het hart hebben.

“Als mensen moeten kiezen tussen koffie of thee, kunnen ze daarom beter thee drinken”, aldus Professor Nicolad Danchin. “Daarnaast blijken theedrinkers lichamelijk actiever te zijn dan de koffiedrinkers. Ook roken zij minder snel.”

”Thee is ongeveer de meest gedronken drank ter wereld”, zegt cardioloog Janneke Wittekoek tegen NU.nl. ”Al vrij vroeg heerste de gedachte dat groene thee een beschermend effect heeft op hart en vaatziekten gezien de lage incidentie van deze aandoeningen in het verre Oosten.”

”Uit diverse studies komt nu naar voren dat zowel zwarte als groene thee een remmend effect hebben op het proces van atherosclerose, ofwel aderverkalking.” Volgens Wittekoek hebben de hoge concentraties anti-oxidanten in met name in groene thee een gunstig effect op de vetstofwisseling.

Volgens de cardioloog bevat koffie ook anti-oxidanten, dat door gebruik met mate tevens een gunstig effect kan hebben voor de gezondheid. ”Maar drink het wel met mate, teveel is nooit goed. Want de cafeïne, maar ook theïne hebben bij overmatig gebruik een vaatvernauwend effect.”

Bron: NU.nl/Kiki Düren

18082009-02


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.