Thee

Tips voor een high tea

28 nov , 2017  

Een high tea smaakt lekker en levert je ook veel gezelligheid op. Tijdens het eten wissel je makkelijk af tussen de hartige hapjes en zoetigheid. Op Horecarama.nl ontdek je de meest handige producten voor het maken van een high tea. Een geslaagde high tea start met de inzet van de goede ingrediënten en andere middelen. Gn bakken komen bijvoorbeeld van pas bij het klaarmaken van allerlei lekkernijen. Het resultaat smaakt beter wanneer je eigenhandig aan de slag bent geweest. Bepaalde versnaperingen als cupcakes, een kop thee en chocolade horen traditiegetrouw thuis op de eettafel voor een high tea. Als liefhebber weet je dat ze het feest compleet maken. Aan de andere kant hoop je pluspunten te scoren bij je gasten door origineel voor de dag te komen. De kunst zit hem in het vinden van de goede balans tussen die twee.

De thee als basis
Bij de theesmaken komen bekende soorten als de Engelse melange en de sinaasappelsmaak al snel naar voren. Daarnaast vul je ze aan met een meer aparte smaak die je scoort in een vakkundige winkel gespecialiseerd in koffie en thee. Van oorsprong staat het drinken centraal in de high tea, dus helpt het om dat als uitgangspunt te nemen. Vanaf daar kun je verder kijken naar welke hapjes je het liefst bestelt. Mogelijk geven de theesmaken je daar zelfs inspiratie voor!

Van hartig naar zoet
De smakelijke chocolade brengt je makkelijk in de verleiding om met de zoetige hapjes te beginnen. Van oorsprong komen eerst de hartige lekkernijen aan de beurt. Alle versnaperingen vallen nog meer in de smaak met een leuke aankleding op een mooie schaal of etagère. Normaal gesproken versier je cupcakes, maar met een aparte cupcake gooi je al helemaal hoge ogen. Denk er bijvoorbeeld eens over na om een cupcake met tiramisu te bakken om er vervolgens van te smullen met elkaar!

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.