Vakantie & reizen

Beleef een heerlijke vakantie met de hond in Callantsoog aan Zee!

7 jan , 2022  

Ga je graag met je trouwe viervoeter op pad? Wandelen aan de zee is echt heerlijk! Dat geldt natuurlijk altijd al, maar met de strikte COVID-19 maatregelen heb je nóg meer redenen om naar alternatieve uitstapjes te kijken die wel toegankelijk zijn. Wat dacht je van een last minute Nederland kust, bijvoorbeeld in Callantsoog aan Zee? Lekker samen over het strand struinen en daarna neerploffen in jullie comfortabele strandhuisje. Altijd fijn om er even tussenuit te gaan!

Toegankelijke vakantiehuisjes met hond

Heb je je hond nog nooit meegenomen op vakantie? Tijd om het te ervaren! Houd er rekening mee dat honden niet in alle verblijven welkom zijn. Aanbieder Lekkernaarzee.nl heeft speciaal huisjes geselecteerd waar jouw vrolijke kwispelaar wel welkom is. Bekijk hier de mogelijkheden van je vakantie met hond aan zee.

Waar op letten bij het vervoeren van je hond?

Wanneer je in het buitenland wilt vertoeven dan heeft je hond een Europees dierenpaspoort nodig waarop een identificatienummer staat dat overeenkomt met de geplaatste chip of tatoeage. Ook zijn sommige vaccins in sommige landen (meerdere maanden op voorhand) noodzakelijk en kunnen er bij vliegreizen extra regels gelden.

Gelukkig hoef je de grenzen niet over om te genieten van een heerlijke vakantie. Een groot voordeel aan dichtbij huis blijven is dat je hond niet zo lang in de auto of in het vliegtuig hoeft. Hup, de auto in, en binnen een mum van tijd ben je op de plaats van bestemming.

Moet je meerdere uren rijden, dan wordt aanbevolen om minstens eens per 2 uur te pauzeren. De airconditioning mag niet onder de 20 graden worden gezet. Rijd je zelden tot nooit met je hond, dan is het een goed idee om vooraf al een paar korte ritjes te maken om je huisdier te laten wennen. Hier hebben we nog een aantal tips over het opbouwen van een betere band met je hond.

Callantsoog aan Zee: een perfecte uitvalsbasis!

Zoek je een fijne bestemming dichtbij huis, maar wel een waar je van een andere omgeving kunt genieten? Voor velen zal Callantsoog aan Zee dat te bieden hebben. Je geniet er van langgerekte stranden en duinen waar jullie samen urenlang overheen en doorheen dwalen. Zeker wanneer je hond gek is op water is zo’n vakantie aan zee zo gek nog niet.

Verder ontdek je er prachtige polders, bloemrijke gebieden en rijke bossen. Of verken samen een van de vele knusse dorpjes in de omgeving. Daarna gaan jullie een hapje eten in een van de gezellige paviljoenen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij strandrestaurant Woest in Callantsoog, hier hebben ze een speciale hondenbar! Tot slot sluiten jullie de dag lekker af in jullie comfortabele vakantiehuisje.

Wat meenemen op een vakantie met de hond?

Je vindt het belangrijk dat zowel jijzelf als jouw doggy van ontspanning kunnen genieten. En daarom is het belangrijk dat de hond zich thuis voelt in de vakantie-omgeving. Dit zal natuurlijk per hond en per omgeving verschillen. Hier een aantal tips:

  • Vergeet de riemen en halsbanden niet, zodat je je hond veilig kunt uitlaten.
  • Neem ook het liefst het eigen vertrouwde drinkensbakje en etensbakje mee en zorg voor voldoende brokken die je hond normaal ook eet.
  • Zorg bij voorkeur voor een hangertje aan de halsband met contactinformatie. Een recente foto maken is tevens slim voor het geval je een zoekactie zou moeten starten.
  • Een haarborstel komt goed van pas als jullie van plan zijn om lekker in de natuur te ravotten. Ook een tekentang kun je uit voorzorg meenemen. Teken kunnen in principe het hele jaar actief zijn bij een temperatuur vanaf 7 graden.
  • Een achterbankbeschermer is ook wel handig, zeker als jullie vanaf de plaats van bestemming zanderige en/of bosrijke gebieden gaan bezoeken.
  • Breng ook eventuele EHBO-benodigdheden voor je hond mee.
  • Indien je lang op vakantie gaat zou je voor de zekerheid alvast kunnen opzoeken waar in de buurt een dierenwinkel en dierenarts zitten.

Ga je op vakantie met je lieve viervoeter? We wensen je alvast een heerlijke tijd toe!

, , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.