Outdoor, Sport & bewegen, Vakantie & reizen

De mooiste wandelroutes van Zeeland

18 jan , 2022  

De bijzonder waterrijke provincie Zeeland heeft op wandelgebied ontzettend veel te bieden. Inpolderingen en imposante stormvloeden hebben blijvende herinneringen in het landschap achtergelaten. Het landschap is er dynamisch en divers: zeker de moeite waard om er eens een flinke wandeling te maken!

  1. Het Zwin van Cadzand

Op de grens met België bevindt zich ‘t Zwyn. Het Zwin is een slufter, oftewel: een strandvlakte achter de duinen die in open verbinding staat met de zee. Direct achter de geulmonding ligt een breed zandstrand, meer naar binnen duinen en schorren en achter de duinenrij nog twee kleine polders. Het is een daardoor buitengewoon dynamisch natuurgebied, waar het zeewater elke vloed binnenstroomt. Het zoute water zorgt voor een bijzondere flora en fauna. Rol vanuit je vakantiehuis Cadzand de zeedijk op waar je het gebied al wandelend uitvoerig kunt bekijken. Een verrekijker is hierbij van toegevoegde waarde.

  1. Stadswandeling in Middelburg

Middelburg is een stad met een bijzonder historisch imago. Het schitterende laatgotische stadhuis, de imposante abdij en de Lange Jan zijn bepalend voor de uitstraling van de Zeeuwse hoofdstad. Echter zal deze oude stad je tijdens de stadswandeling ook ontzettend verrassen met zijn vooruitstrevende architectuur.

  1. Uitwaaien op Walcheren

Walcheren is een relatief onbekend (wandel)gebied, maar ondanks het relatief kleine oppervlak biedt het alles voor een heerlijke wandeling: een Middeleeuws fort, bossen vol essen en eiken (vooral in de herfst bijzonder imposant), kronkelende kreken, het enige schor van Walcheren, een strand en een pier die ver de zee in steekt. De afwisseling is groots.

  1. Op bezoek bij Neeltje Jans

Alhoewel zeehonden en bruinvissen natuurlijk de show stelen in de Oosterschelde, wemelt het er ook van de vogels. Of je nu vogelspotter bent of niet, je vindt er steltlopers zoals de scholekster, de kluut en tureluur scharrelen er bij eb op drooggevallen zandplaten of puffen bij vloed uit in de inlagen en karrevelden achter de dijken. Alhoewel je in het grootste deel van Nationaal Park Oosterschelde weinig hebt aan wandelschoenen, biedt voormalig werkeiland Neeltje Jans je desalniettemin een gevarieerd wandelgebied van duinen, slufters, oevers en inlagen. Ook het aangrenzende strand is de moeite waard.

, , , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.