Sport & bewegen, Vakantie & reizen

Op zoek naar een bestemming voor je surfvakantie? 3x tips!

21 mei , 2024  

Ben je een surfliefhebber die op zoek is naar de perfecte bestemming voor een heerlijke surfvakantie? Lees dan gauw verder. Over de hele wereld zijn er veel verschillende mooie surfplekken te vinden. Of je nu dichtbij huis wilt blijven of een verre reis wilt maken; alles is mogelijk! Hieronder kun je alvast inspiratie opdoen voor een aantal ideale surfbestemmingen.

Sri Lanka

Sri Lanka is een ideale bestemming voor een surfvakantie. Sri Lanka staat natuurlijk bekend om zijn vele prachtige zandstranden, warme zeewater en goede golven. Een mooie bestemming voor een surfvakantie in Sri Lanka is Arugam Bay, wat aan de oostkust van Sri Lanka ligt. Deze plek staat bekend om zijn prachtige golven en breaks, zoals Main Point en Whiskey Point. Uiteraard zijn er ook nog veel andere plekken waar je goed kunt surfen in Sri Lanka. Als je gaat surfen in Sri Lanka kun je bijvoorbeeld ook naar de zuidkust gaan en de surfplekken Mirissa, Weligama en Hikkaduwa bezoeken. Ook voor de onervaren surfers zijn deze plekken erg geschikt. Neem een aantal surflessen en geniet!

Bali, Indonesië

Bali is natuurlijk een populaire bestemming voor vele toeristen. Ook onder surfliefhebbers is het Indonesische eiland favoriet. Op Bali kun je op verschillende plekken goed terecht om te surfen. Denk aan plekken zoals Uluwatu, Padang en Canggu. De golven op deze plekken zijn van perfecte grootte en geschikt voor zowel beginners en ervaren surfers. Op Bali kun je niet alleen terecht om te surfen, maar je kunt ook genieten van de prachtige natuur, de cultuur en meer. Kortom, ook Bali is een interessante optie voor een surfvakantie!

Ericeira, Portugal

Als je liever in Europa wilt blijven is de Portugese plaats Ericeira een goede optie. Ericeira staat bekend als een van de beste surfbestemmingen in heel Europa. Een aantal van de mooiste plekken om te surfen in Ericeira zijn Ribeira d’Ilhas, Coxos en São Lourenço. Op deze plekken kun je het hele jaar door genieten van goede golven. Verder is Ericeira ook een erg gezellige en fijne bestemming om te verblijven. Er zijn vele strandbars, surfscholen en surfwinkels. Ook kun je historische bezienswaardigheden en de authentieke architectuur in de kleine straatjes van de plaats bekijken. Ericeira is al met al echt een aanrader voor een surfvakantie in Europa!

Er zijn vele plekken op de wereld waar je kunt genieten van een onvergetelijke surfvakantie. Kies de plek die jou het meest aanspreekt en het genieten kan beginnen!

, , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.