Vakantie & reizen

Redenen waarom een vakantie in Nederland ook leuk is

29 mrt , 2021  

Hoewel natuurlijk veel mensen het liefst voor een vakantie in het buitenland kiezen, kiezen ook steeds meer mensen ervoor om een vakantie in eigen land door te brengen. Zeker nu in coronatijd is Nederland een populaire vakantiebestemming. Zit jij nog te twijfelen over jouw vakantie dit jaar? In dit artikel geven wij je wat redenen waarom een vakantie in Nederland ook leuk is!

Je bent nooit lang onderweg
Een groot voordeel aan een vakantie in Nederland is natuurlijk dat je hierbij nooit lang onderweg bent. Dit in tegenstelling tot een vakantie naar het buitenland, waar het afhankelijk van de bestemming best wat tijd kan kosten om er te komen. Voor welke bestemming in Nederland je ook kiest, je zult nooit lang onderweg zijn en dit is een groot voordeel.

Prachtige stranden
In het buitenland heb je natuurlijk veel prachtige stranden, maar ook Nederland heeft dit te bieden. Hoewel Nederland maar een klein land is, hebben we wel een gigantische kustlijn. Op vakantie naar een kustplaats in Nederland kan dan ook zeker een goed idee zijn. Je kunt namelijk op deze manier heerlijk van het strand genieten. In de zomer kun je uiteraard lekker zonnebaden mits het weer meezit, maar je kunt bijvoorbeeld ook door de duinen fietsen of een mooie strandwandeling maken.

Waddeneilanden
Iets waar Nederland ook om bekend staat, zijn de Waddeneilanden. Het Waddengebied is dan ook echt een aanrader voor een vakantie in eigen land. Als je hierheen gaat ben je in Nederland, maar zo voelt het niet. Op de Waddeneilanden kun je namelijk echt een heerlijke vakantiesfeer creëren. Een vakantie in Nederland kan op deze manier dus ontzettend leuk zijn. Hoewel alle Waddeneilanden iets unieks te bieden hebben, is een echte aanrader het Waddeneiland Ameland. Hier kun je terecht voor een vakantie om tot rust te komen, maar ook voor een actieve vakantie kun je hier terecht. Het enige dat je nodig hebt is lekker weer en een toffe verblijfplaats. Op zoek naar een leuke verblijfplaats op dit Waddeneiland? Check dan eens Hotel Ameland.

Gezellige steden
Ons land staat ook bekend om de prachtige, gezellige steden. Als je er even tussenuit wilt in Nederland hoef je niet meteen een lange vakantie te boeken, je kunt er ook voor kiezen om er een paar dagen tussenuit te gaan. Als dit jouw plan is, is een stedentripje in Nederland een goed idee. Nederland heeft namelijk talloze gezellige steden waar jij wel een paar dagen kunt doorbrengen.

Mooie natuur
Als je een echte natuurliefhebber bent, zit je in Nederland ook helemaal goed. Ons land heeft namelijk veel mooie natuurgebieden, waar jij je als natuurliefhebber helemaal kunt thuis voelen. Een vakantie in Nederland kun je dan ook zeker combineren met een bezoekje aan zo’n mooi natuurgebied. Denk bij een mooi natuurgebied bijvoorbeeld aan de Waddeneilanden, de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug en ga zo maar door. Je kunt hier heerlijk van de natuur genieten. Als je voor een vakantie in Nederland kiest, kun je dus lekker wandelen of fietsen door de prachtige natuur.

Bezienswaardigheden
Als je graag nieuwe dingen wilt bewonderen, ben je ook in ons land helemaal op de juiste plaats. Ons land biedt namelijk talloze bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Je hoeft dus niet meteen naar het buitenland om de mooiste bezienswaardigheden te zien, want ook in Nederland hebben we een aantal mooie opties.

Al met al heeft Nederland als vakantieland dus een hoop te bieden. Je kunt dit dus zeker een keertje uitproberen. Of je nu kiest voor een vakantie in een hotel op Ameland, een stad of in een omgeving vol met natuur: Nederland kan jou een heerlijke vakantie bezorgen.

, , , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.