Wonen & inrichting

Een samenhangend huis

13 mei , 2024  

Het inrichten van een huis is te vergelijken met het schilderen van een schilderij. Als je voor alle onderdelen van het schilderij een andere stijl gebruikt, dan kun je namelijk nooit een harmonieus geheel schilderen. Hetzelfde geldt voor de kamers van een huis, en hun inrichting. Als je in elke kamer van het huis een andere sfeer probeert te creëren, wordt het huis een onaangename mengelmoes van ideeën. In dit artikel gaan we de kamers van het huis na, en geven we wat tips mee voor een samenhangend huis.

De woonkamer

De woonkamer is vaak het middelpunt van het huis. De inrichting van de woonkamer bepaalt dus ook voor een groot deel hoe de rest van het huis eruit komt te zien! Veel mensen willen hun persoonlijkheid graag terug laten komen in hun inrichting, en verliezen daarbij de andere aspecten een beetje uit ogen. Overweeg dus voordat je dat moderne bankstel gaat kopen, of dat een keuze is waar je over tien jaar nog blij mee bent. De woonkamer hoeft zeker niet saai te zijn, maar een beetje terughoudendheid is wel op zijn plaats.

De keuken

Voor de meeste mensen bevindt de keuken zich in de buurt van de woonkamer. De twee hebben dan ook een natuurlijke samenhang, maar er is een groot verschil. Waar de woonkamer zich voornamelijk op samenzijn en gezelligheid richt, is de keuken een stuk praktischer ingericht. Dat is wel zo verstandig, je bent er namelijk vrijwel elke dag om te koken. Wil je dat de woonkamer en keuken qua stijl er hetzelfde uitzien? Overweeg dan om in beide ruimtes dezelfde kleuren te laten terugkomen. Let wel dat er met sommige kleuren makkelijker te werken is dan anderen en dat lichte kleuren een groter probleem vormen bij spetters of vlekken.

De slaapkamer

Waar er in de rest van het huis vaak rekening wordt gehouden met eventuele visite, is de slaapkamer jouw persoonlijke toevluchtsoord. Hier is de plek waar je helemaal jezelf kunt zijn, zonder dat ook maar iemand daar iets van hoeft te vinden. Zorg ervoor dat je in je slaapkamer genoeg kastruimte hebt, zodat je jouw kleding en spullen netjes kunt opruimen. Door voor een schone, nette slaapkamer te zorgen, rust je beter uit en ben je klaar voor de drukte van de dag.

De werkruimte

Tijdens de coronacrisis werkte vrijwel iedereen vanuit huis, maar ook nu zijn er nog veel mensen die hun baan deels thuis oppakken. Als dit voor jou het geval is, dan is een aparte kantoorruimte heel belangrijk. Zo houd je jouw werk en privé-leven goed gescheiden en kun je als je klaar bent met werken de deur letterlijk dicht doen. Dat de ruimte om te werken is, betekent echter niet dat deze ongezellig hoeft te zijn! Zorg voor een mooi bureau en een fijne bureaustoel en zet bijvoorbeeld een tafeltje met wat fauteuils neer om pauze te houden. Dat biedt de ruimte om productief aan de slag te gaan!

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.